Persoonlijkheid

Persoonlijkheidstype ESTJ: De Leidinggevende

Iemand met een uitvoerende persoonlijkheid heeft vier belangrijke persoonlijkheidskenmerken. Dat is ook waar de letters ESTJ voor staan. Dit zijn: Extravert, observant, thinking en judging. De mensen met deze persoonlijkheid zijn doorgaans standvastig en hechten een grote waarde aan hun eigen oordeel. Ze fungeren vaak als een stabiliserende kracht die prima in staat is om bij tegenspoed de koers weer te herstellen. Je kunt deze mensen zien als echte leiders. Ze weten heel goed wat van hen verwacht wordt en ze zullen altijd de leiding nemen. Ze staan voor eerlijkheid, toewijding en waardigheid, en met deze krachtige aspecten zullen altijd doelen worden behaald. Zijn er moeilijke paden die bewandeld moeten worden? Dan zullen deze mensen altijd rechtop lopen. Ze zijn er trots op om mensen bij elkaar te brengen en nemen vaak de rol in van organisatoren. Ze zijn harde werkers en weten ook altijd alle eindjes aan elkaar te knopen. Bij de mensen die deze persoonlijkheidseigenschappen hebben, hoef je ook niet aan te komen met halve verhalen, omdat ze een grote waarde hechten aan feiten. Ze hebben een heldere visie van wat wel en wat niet acceptabel is. Ze hebben een goed oog voor detail en ze komen altijd hun beloften na.

Persoonlijkheidstype ESTJ De Leidinggevende
© Pixabay.com

Sterke en zwakke punten

Onder de sterke punten passende bij deze persoonlijkheid behoort bijvoorbeeld toewijding. Deze personen willen alles tot een goed einde zien komen. Taken zullen niet zomaar worden opgegeven, hoe saai ze ook voor anderen zijn. Ze zullen altijd blijven streven om het einde te behalen. Wilskracht is een ander eigenschap, waarbij er met toewijding alle tegenslagen worden getrotseerd om deze te verbeteren. Ze hebben een sterk standpunt en het vereist heel wat doorzettingsvermogen van een ander om hen van dit standpunt te doen afwijken. Direct en eerlijk behoort ook tot een van de eigenschappen van deze persoonlijkheid. Uitspraken worden alleen gedaan wanneer de feiten daarvoor duidelijk zijn. Geduld en betrouwbaar beschrijft deze persoonlijkheid ook. Stabiliteit en veiligheid behoren bij een van de waarden van deze persoonlijkheid. Ze zullen zich altijd verantwoordelijk opstellen.

Relaties en vriendschappen

In hun relaties zijn deze personen ook altijd eerlijk. Ze hechten hier ook een grote waarde aan recht door zee en eerlijkheid. Ze zijn vanaf het begin duidelijk over wie ze zijn en hoe ze in elkaar steken. Ze hebben meestal stabiele relaties en zorgen ervoor dat hun partners hun altijd kunnen volgen als voorbeeld. Er is natuurlijk wel ruimte voor ontwikkeling. Zo stellen ze allerlei levensdoelen. Ze houden ervan om plezier te hebben en hun partners mee uit te nemen. Ditzelfde geldt ook voor vriendschappen. Ook in hun vriendschappen zijn ze altijd heel duidelijk en kun je op hen bouwen.

Persoonlijkheidstype ESTJ De Leidinggevend
© Pixabay.com

Carrière

De loopbaantrajecten van deze personen zijn net zo duidelijk en net zo ongecompliceerd als de personen zelf. Er zijn vele richtingen die ze kunnen kiezen, maar meestal zullen deze mensen gaan voor stabiliteit en veiligheid en laten ze graag hun kwaliteiten zien. Ze zullen ook altijd de paden volgen die hen meer betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid geven. De Leidinggevende behoort namelijk tot de groep van de Schildwachten. In deze groep vind je ook de Logisticus, de Verdediger en de Consul.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *