Lifestyle & Interieur

Aanvullende verzekeringen voor een bedrijfsauto

Heb je een bedrijfsauto gekocht en wil je deze verzekeren? Dan moet je minimaal een WA-verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht. Naast WA kun je ook voor WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco kiezen. Als de dekking van deze verzekeringen je niet ver genoeg gaat, kun jij je ook nog aanvullend verzekeren. In deze tekst vertellen wij welke aanvullende verzekeringen je af kunt sluiten voor een bedrijfsauto.

© Pexels.com

1. Schadeverzekering inzittenden

De bestuurder en andere inzittenden van een bedrijfsauto kunnen schade oplopen als zij met het voertuig betrokken raken bij een ongeval. Als ondernemer kun jij hen hiertegen beschermen door een schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor: letselschade, schade aan spullen in de auto, misgelopen inkomsten, smartengeld, verlies van inkomen voor levensonderhoud, medische kosten, woningaanpassing bij invaliditeit en uitvaartkosten. Bij de meeste verzekeraars zit er een maximumbedrag aan deze aanvullende bedrijfsautoverzekering. Ga er daarom niet vanuit dat alle kosten vergoed worden.

2. Eigen vervoerverzekering

Vervoer je goederen of gereedschappen in jouw bedrijfsauto? Dan is het aan te raden om een eigen vervoerverzekering af te sluiten. De spullen die je in de auto van de zaak vervoert, zijn hiermee op ieder moment van de dag verzekerd tegen beschadiging  of diefstal wanneer ze met het voertuig vervoerd worden. Dit is niet alleen onderweg het geval, maar ook bij het laden of lossen en tijdens de opslag in de bedrijfsauto. Ook voor deze verzekering geldt bij de meeste verzekeraars een maximaal bedrag.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij diefstal moet er braakschade aan de bestelauto worden aangetoond. Daarnaast moet je bij veel verzekeraars aan de onderstaande voorwaarden voldoen.
– De bedrijfsauto is uitgerust met een beveiligingssysteem volgens SCM Klasse 2.
– Het beveiligingssysteem was in werking op het moment van diefstal of vandalisme.
– De ruiten van de laadruimte van de bedrijfsauto zijn geblindeerd.
Doe je dit niet? Dan kan een verzekeraar het eigen risico verhogen of de dekking beperken.

© Pexels.com

3. Motorrijtuigenrechtsbijstand

Je kunt een bedrijfsautoverzekering ook uitbreiden met een aanvullende module voor motorrijtuigenrechtsbijstand. Je bent dan verzekerd van professionele ondersteuning bij juridische kwesties die te maken hebben met:

– Deelname aan het verkeer met de verzekerde bestelauto, eventueel met gekoppelde caravan of aanhanger.
– De aan- of verkoop, het onderhoud of de reparatie van de auto tijdens de looptijd van de verzekering.
– Het verhalen van schade aan de auto, ook als de oorzaak niet te maken heeft met deelname aan het verkeer.

4. Pechhulp

Tot slot kun je op https://123bestelautoverzekering.nl ook een aanvullende verzekering voor pechhulp afsluiten. Als jouw bedrijfsauto niet te plekke gerepareerd kan worden, wordt deze naar de dichtstbijzijnde garage  gebracht. Kan het voertuig niet op dezelfde dag gerepareerd worden? Dan heb je recht op vervangend vervoer, waardoor je jouw weg snel kan vervolgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Univé zegt:

    Wat een goede blogpost! Het is zeker belangrijk om een inzittenden autoverzekering af te sluiten als mensen meeneemt op pad, maar ook voor jezelf is het een fijn idee als je in het bezit bent van een autoverzekering. Dit adviseren wij onze klanten dan ook ten alle tijden.

    Groetjes,
    Anne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *