Persoonlijkheid

Persoonlijkheidstype ISFJ: De Verdediger

De ISFJ wordt ook wel de verdediger genoemd. Het is iemand die introvert en observerend is. Iemand die meer van z’n gevoel uitgaat dan logica en een echte planner. Deze mensen zijn vaak warm en bescheiden. Daarnaast hebben ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het unieke aan de verdediger is dat hun eigenschappen soms tegenstrijdig lijken. Ze zijn gevoelig, maar hebben ook uitstekende analytische vaardigheden. Ze zijn gereserveerd maar zijn tegelijkertijd zeer sociaal en weten hun relaties goed te onderhouden. Verdedigers zijn vaak conservatieve types, maar staan wel open voor nieuwe ideeën. Deze mensen zijn ontzettend vriendelijk en enthousiast. Er is bijna geen beter type om zo’n groot deel van de bevolking uit te maken. Zo’n 13% van de mensen is een ISFJ.

Persoonlijkheidstype ISFJ De Verdediger
© Pixabay.com

Sterke en zwakke punten

De ISFJ heeft zowel sterke als zwakke punten. Zo zijn ze ondersteunend. Ze helpen mensen graag door hun kennis, ervaring, tijd en energie te delen. Dit doen ze voor iedereen die het nodig heeft, maar zeker voor familie en vrienden. Verdedigers zijn heel empathisch ingesteld. Daarnaast zijn ze betrouwbaar en geduldig. Ze zijn heel nauwkeurig en voorzichtig. Ze houden zichzelf aan een hoge standaard en zullen er niet alleen voor zorgen dat de einddoelen van een situatie bereikt worden, maar gaan vaak zelfs een stapje verder. Ze zijn heel enthousiast, loyaal en hardwerkend. Verdedigers zetten zich vaak in voor goede doelen, maar ook in het dagelijks leven proberen ze een verschil te maken. Verdedigers hebben echter ook zwakke punten. Ze zijn vaak verlegen en zullen hun gedachten niet snel kenbaar maken om de gevoelens van anderen te sparen. Daarnaast nemen ze dingen soms te persoonlijk op. De ISFJ onderdrukt vaak zijn of haar gevoelens, wat tot een hoop stress kan leiden. Ook zijn ze perfectionistisch, wat ertoe kan leiden dat ze zichzelf overbelasten.

Relaties en vriendschappen

Door hun grote empathische vermogen zijn ISFJ’s fijne partners en vrienden om te hebben. Ze zijn erg verzorgend naar hun eigen huis en gezin toe. Hun verlegenheid kan het maken van vrienden en daten in de weg zitten. Zolang ze in een comfortabele omgeving zijn waar ze zichzelf kunnen zijn wordt deze drempel overwonnen. Het kost de verdediger tijd om een diepere emotionele connectie te maken, wat ze erg belangrijk vinden. Maar zodra die er is zijn het de meest loyale vrienden die je kunt hebben. Het is voor de ISFJ wel oppassen dat de eigen behoeften niet verwaarloosd worden ten behoeve van hun vrienden.

Persoonlijkheidstype ISFJ De Verdedige
© Pixabay.com

Carrière

ISFJ’s willen graag anderen helpen en zijn hier ook goed in. Ze zullen zich thuis voelen in functies binnen Human Resources. Verdedigers zullen niet zo snel op zoek gaan naar een leidinggevende positie, al kunnen ze deze functie wel goed vervullen. Ze willen graag direct mensen kunnen ondersteunen en adviseren. Een functie als adviseur, interieurontwerper of technische ondersteuning waar ze de mogelijkheid hebben mensen een op een te helpen past goed bij de ISFJ. Ze willen graag het resultaat zien van hun inspanningen en anderen blij maken. Ook een carrière als verpleegster, basisschoolleraar of sociaal werker is daarom zeer geschikt voor een ISFJ. De Verdediger behoort niet voor niets tot de groep van de Schildwachten, waar ook de Logisticus, de Leidinggevende en de Consul deel van uitmaken.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Gera zegt:

    Wat is dit? Het is of ze het over mijn hebben Onvoorstelbaar wat zit hier veel waarheid in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *