Beauty & Fashion

5 tips om je haren sneller te laten groeien

Iedereen droomt van een volle bos met haar. Helaas is het erg lastig om je haar te vertellen waar en wanneer het moet groeien. Toch zijn er enkele handige tips die het haar kunnen stimuleren. Door deze tips kun je toch invloed hebben op de groei van je haar. Wij nemen de vijf beste tips met je door.

5 tips om je haren sneller te laten groeien
© Pixabay.com

Verzorg je haar van binnen en buiten

De kwaliteit van je haar en je haargroei is afhankelijk van zowel verzorging van binnen en van buiten. Het is belangrijk om een goed eetpatroon te hebben waardoor je haar voorzien wordt van de juiste bouwstoffen. Naast deze bouwstoffen is het van belang dat je ook je haar van buiten verzorgd. Verzorging van buiten gaat door middel van het gebruik van de juiste shampoo. Een goede speciaalzaak kan je helpen bij het uitkiezen van de juiste shampoo voor jouw haar.

Knip je haar op regelmatige basis

Het klinkt misschien gek, maar een regelmatige knipbeurt is belangrijk om je haar sneller te laten groeien. Als je regelmatig je haar laat knippen heb je minder kans op dode punten. Zo hoeft er per saldo op de lange termijn minder geknipt te worden, waardoor je haar sneller groeit. Daarnaast zorg je ervoor dat eventuele gespleten haarpunten er voor kunnen zorgen dat je een gespleten haarschacht krijgt. Op het moment als je een gespleten haarschacht krijgt zal het haar ook minder snel of helemaal niet meer kunnen groeien uit dat haarzakje.

Gebruik een bamboe kussensloop

Ook deze tip kan wat gek klinken. Uiteraard gebruik je geen kussensloop van hard bamboe, maar een kussensloop waar dit in verwerkt is. Tijdens je slaap beweeg je veel en hierdoor kan schade aan je haar optreden. Je hoofd, en dus ook je haar, ligt op een kussen. Door de druk en het heen en weer bewegen heb je kans dat het haar afbreekt. Een bamboe kussensloop is van verfijnde materialen gemaakt die er voor zorgen dat je haar niet af zal breken.

5 tips om je haren sneller te laten groeie
© Pixabay.com

Neem af en toe een koude douche

Een koude douche kan dan misschien niet lekker aanvoelen. Het is wel goed voor je haar. Dit betekent niet dat je een hele koude douche moet nemen, maar alleen dat je aan het einde je haar af moet spoelen met koud water. Dit koude water zorgt ervoor dat de buitenste laag van je haar wordt verzegeld. Deze verzegeling kan je een hele dag helpen om eventuele schade door bijvoorbeeld hitte tegen te gaan. Je hoeft alleen je haar een seconde of 10 koud af te douchen. Je lichaam kan je vervolgens weer afdouchen met warm water.

Probeer een haarmasker

Vrijwel iedereen is bekend met het gezichtsmasker. Tegenwoordig zijn er ook varianten voor je haar te koop. Het wassen van je haar met shampoo en een conditioner is niet voldoende om je haar in goede staat te houden. Er zijn dan ook verschillende soorten haarmaskers op de markt gebracht. Deze haarmaskers zitten bomvol met goede voedingsstoffen en vetzuren.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nele zegt:

    Raar, maar mijn haar groeit niet langer dan op schouderlengte. Deze tips helpen niet 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *