Beauty & Fashion

Van zomer naar herfst: hoe zorg je goed voor je huid?

Of je nu wilt of niet, seizoenen veranderen. En dat vraagt om aanpassingen, bijvoorbeeld wat betreft extra aandacht voor skincare. Hoe zorg je zo goed mogelijk voor je huid in de overgang van de zomer naar de herfst? Dit zijn onze tips.

© Pexels.com

Extra liefde

De beste tip die we je kunnen vertellen? Geef je huid een beetje extra liefde bij verandering van de seizoenen. Je huid moet immers weer resetten. Een trekkende, ruwe of onzuivere huid: dit kan al snel optreden. Gelukkig voorkom je dit met een goede skincare routine. Voed de huid extra, om uitdroging te voorkomen. Geef je huid ook even de tijd om zich aan te passen. Van zwembaden vol chloor, zeewater vol zout en zonovergoten dagen naar regenachtig weer, gure dagen en een daling van de temperatuur: het is niet niks. Je huid werkt hard om de beste versie van zichzelf te zijn, en daar kun jij dus bij ondersteunen. Dit komt trouwens niet alleen van buitenaf, maar net zo goed van binnenuit. Zorg dus goed voor je lichaam en je huid door gezond te eten, genoeg te slapen en vaak te bewegen. Bij velen van ons schiet dit er toch wel een beetje bij in tijdens de zomermaanden – genoeg reden dus om de draad weer op te pakken zodra het najaar in zicht is.

Exfoliëren

Hoewel alle huidverzorgingsstappen belangrijk zijn, van reinigen tot voeden, kun je de focus in de overgangsperiode leggen op exfoliëren. Dit is vergelijkbaar met scrubben, maar dan nog beter voor je huid. Exfoliëren werkt namelijk dieper in de huid dan een scrub, door goed in te trekken. Hiermee vernieuw je huidcellen en stimuleer je het herstelproces van de huid. Dat is precies wat je huid kan gebruiken als we van zomer naar najaar gaan. Ook heeft je huid minder tijd nodig om te herstellen tussen de seizoenen met een goede exfoliator. En dat is maar goed ook, want dode huidcellen zorgen voor een toename van onder andere pigmentvlekken. Die huidcellen verwijder je met exfoliëren. Daardoor nemen pigmentvlekken af en voorkom je puistjes. Je krijgt er een gladdere, egalere huid voor terug!

Hydrateren

Heb je snel last van een droge huid? Bij de overgang tussen de seizoenen kan dit effect nog sterker zijn. Hydrateer de huid, het liefst twee maal per dag. Dit doe je met een dag- en een nachtvoeding voor de huid. Ga voor een product met een optimale werking, van COSRX bijvoorbeeld. Je gebruikt een zeer effectief product met minimale ingrediënten, en voor ieder huidtype is er het juiste product te vinden. Met hydratatie herstelt je huid sneller van zonschade. En die oppepper is absoluut welkom! Kalmeer en bescherm je huid, met bijvoorbeeld vitamine C en andere belangrijke ingrediënten.

© Pexels.com

Blijf zonnebrand gebruiken

Heb je het idee dat je zonnebrand direct weer terug in de kast kunt stoppen zodra de herfst begint? Dat raden we niet aan! Gebruik zonnebrand juist in elk seizoen, dus ook in de herfst en winter. Natuurlijk hoef je in deze seizoenen niet elk uur nieuwe zonnebrand aan te brengen, maar eenmaal daags of voordat je de deur uitstapt doe je hier zeker goed aan. Uv-straling heeft immers nog altijd invloed op de huid, ook als het minder warm is buiten. Op de lange termijn levert de straling rimpels en onzuiverheden op. Door het hele jaar rond zonnebrand te gebruiken, verwerkt in bijvoorbeeld je dagcrème, krijg je hier veel minder last van. Een kleine moeite, met een groots resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *