Beauty & Fashion

De juiste volgorde om je huid te verzorgen

Goede huidverzorging lijkt steeds populairder te worden. En dat is maar goed ook, want voor een huid die lang mooi blijft is een goede verzorging één van de belangrijkste dingen. Het is natuurlijk belangrijk dat je de juiste producten gebruikt, maar het is ook belangrijk dat je ze in de goede volgorde aanbrengt. Daarom hebben wij voor jou alle skincare stappen op de goede volgorde gezet.

De juiste volgorde om je huid te verzorgen
© Pixabay.com

Stap 1: reinigen
Of je nou wel of geen make-up draagt: het reinigen van je huid is misschien wel de belangrijkste stap uit je huidverzorgingsroutine. Als je huid namelijk niet gereinigd is, kan geen enkel product dat je daarna gebruikt goed zijn werk doen. Als je make-up draagt, haal je dit er eerst af. Daarna was je je gezicht met een reiniger. Wanneer je een vette huid hebt is een gel- of schuimreiniger het beste om te gebruiken. Met een droge huid zijn reinigingscrèmes erg fijn, omdat deze verzorgend werken.

Stap 2: tonic
Met een tonic haal je de eventuele restjes make-up of vuil van je gezicht die er nog op zaten. Daarnaast zorgt het gebruiken van een tonic ook voor een verfrissend gevoel.

Stap 3: serum
Na toner komen serums. Omdat het gezicht net gereinigd is, kan het serum makkelijk in de huid trekken. Serums bevatten hoge concentraties van werkende stoffen die zo optimaal hun werk kunnen doen. Het is meestal voldoende om serums één keer te gebruiken, het liefste in de avond. Dit komt omdat het serum dan de meeste tijd heeft om in te trekken.

Stap 4: oogcrème
Oogcrèmes zijn zeker niet essentieel, maar zorgen wel voor een extra gehydrateerde huid rondom de ogen. De crème kan zowel ’s avonds als ’s ochtends aangebracht worden.

De juiste volgorde om je huid te verzorge
© Pixabay.com

Stap 5: spot treatment
Wie last heeft van puistjes, heeft er baat bij ’s avonds een spot treatment te gebruiken. Dit product breng je aan op je puistjes, waarna het eraan gaat werken hem te laten helen. Het is het beste dit product voor je dag- of nachtcrème aan te brengen, aangezien het dan makkelijker in de huid kan trekken.

Stap 6: dag- of nachtcrème
Dag- en nachtcrème kan natuurlijk niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Na het reinigen van de huid, heeft deze verzorging nodig. De meeste mensen gebruiken zowel in de ochtend als in de avond een crème. Dit hoeven overigens niet twee verschillende crèmes te zijn, maar dat kan wel. Bijvoorbeeld een extra verzorgende in de avond en een verfrissendere in de ochtend.

Stap 7: olie
Als je olie gebruikt, is het belangrijk deze als laatste verzorgende product aan te brengen. Het is namelijk moeilijk voor andere producten om zich door olie heen te penetreren, terwijl olie als laatste stap juist zorgt dat de producten eronder beter intrekken.

Stap 8: zonnebrand
Last but not least: zonnebrand. Ook in de winter is het belangrijk om altijd zonnebrand te dragen. Zonneschade is namelijk de meest voorkomende oorzaak van huidkanker en zorgt ervoor dat de huid snel verouderd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *