Persoonlijkheid

Persoonlijkheidstype ENTP: De Debater

Via de online persoonlijkheidstest ontdek je meer over jezelf, je relaties en je carrière. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes in je leven, maar ook met het begrijpen van je eigen persoonlijkheid. Elk persoonlijkheidstype heeft zijn zwakke en goede punten. ENTP staat voor Extraverted, Intuitive, Thinking, and Prospecting. Hoe zich dat precies vertaald in de verschillende gebieden van je leven, ontdek je hieronder!

Persoonlijkheidstype ENTP De Debater
© Pixabay.com

Sterke en zwakke punten

ENTP persoonlijkheden zijn mensen met heel wat kennis. Ze hebben het vermogen om snel te denken, kunnen goed brainstormen en zijn ontzettend charismatisch. Ze zitten ook boordevol energie en kunnen urenlang praten over de dingen die hen interesseren. De Debater, zoals dit type ook wel genoemd wordt, maakt deel uit van een grotere groep, namelijk de Analisten. Ook de Bevelhebber, de Architect en de Logicus maken deel uit van deze groep.

Dat ze te vaak argumenteren, soms wat ongevoelig kunnen zijn en het moeilijk hebben om zich te focussen, zijn enkele van de zwakke punten waarmee ze moeten leren omgaan. Ze zijn wel goed in een plan opstellen en het vinden van nieuwe, creatieve oplossingen, maar hebben het vaak moeilijk om dit uit te voeren. Doorzettingsvermogen ontbreekt bij de meesten, maar wanneer het hen toch lukt om hard voor iets te werken, kunnen ze heel wat bereiken!

Relaties en vriendschappen

Dit persoonlijkheidstype wordt ook weleens het onafhankelijke denkerstype of debater genoemd. Ze spelen voortdurend advocaat van de duivel, voornamelijk om anderen beter te begrijpen en nieuwe inzichten te krijgen. Dit heeft als voordeel dat een ENTP persoonlijkheid niet snel oordeelt en dus makkelijk nieuwe contacten legt. Aan de andere kant zorgen de debatvaardigheden van dit type vaak tot de ergernis van anderen en zijn ze kieskeurig als het gaat over het maken van nieuwe vriendschappen. Liefst omringen ze zich met gelijkgestemde zielen. Persoonlijkheden die hen altijd gelijk geven, daar vinden ze niets aan. Ze appreciëren eerlijkheid en verkiezen mensen die recht voor de raap zijn.

Persoonlijkheidstype ENTP De Debate
© Pixabay.com

Het verlangen van debaters om zichzelf te verbeteren zorgt ervoor dat ze uitstekende partners zijn. Al kan hun wederhelft het best iemand zijn die erg geduldig en verdraagzaam is. Ze lopen namelijk het risico dat ze hun partner kwetsen zonder het te willen. Dit komt omdat ze altijd hun ware “ik” tonen. Hoewel ze zich makkelijk aanpassen aan andere persoonlijkheidstypes, vinden ze het, vooral bij het uitkiezen van een partner, belangrijk om iemand te vinden die hen begrijpt. Iemand die kan genieten van een flesje wijn tijdens een uitgebreide conversatie over een wereldkwestie, is voor hen de ideale partner.

Carrière

Doordat debaters van nature erg geïnteresseerd, productief en hulpvaardig zijn, hebben ze heel wat te bieden op werkvlak. Zolang ze passie hebben voor hetgeen ze doen, brengen ze heel wat nieuwe ideeën op de tafel. Het zijn werknemers die een groot verschil maken, maar ook gehoord willen worden.

Door hun charisma, energie en creativiteit, zouden ze geweldige bazen zijn. Deze persoonlijkheidstypes kunnen het best iets doen waarin ze hun verstand kunnen laten werken. Ze zouden bijvoorbeeld goede psychologen, advocaten en wetenschappers zijn. Ook andere jobs zijn een mogelijkheid, zolang ze maar voldoende vrijheid hebben om hun ideeën uit te voeren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *