Persoonlijkheid

Voordelen van een workshop in Mindfulness

Het menselijk brein is iets heel bijzonders. Iedereen reageert anders op bepaalde dingen en iedereen verwerkt zijn of haar emoties anders. Sommige mensen doen dit beter dan andere, andere hebben soms wat hulp erbij nodig. Een workshop mindfulness kan veel mensen daarbij helpen.

© Pixabay.com

Wat houd de workshop in?

Tijdens een mindfulness workshop maak je op een interactieve manier kennis met verschillende aspecten wat te maken heeft met mindfulness. Je leert hier dingen als de evolutie van het menselijk brein, neuroplasticiteit, omgang met stress en hoe het werkt en hoe piekeren en angsten je dagelijks leven beïnvloeden. Er zijn verschillende meditaties en vormen van mindfulness, zodat je na de workshop meteen aan de slag kan gaan met je zelf en de nieuwe dingen die je geleerd hebt. Er is tijdens deze workshops altijd ruimte om extra vragen te stellen of extra toelichting. Het is de bedoeling dat het werkt voor jouw en zoals er al gezegd werd iedereen verwerkt dingen op een andere manier. Het is dan ook niet gek dat iedereen op een andere manier groeit en mindfulness kan toepassen in hun dagelijkse leven. De workshop is voor iedereen beschikbaar. Het gaat erom dat je er voor open staat en dingen wilt leren over je zelf en het menselijke brein in het algemeen. Frank Zappa zei ooit: ‘Je brein is een parachute, het werkt als het open is’

Impulsen in het menselijk brein

Je kan zeggen dat veel mensen reageren op impulsen, maar in principe is alles onder controle te krijgen. Het gaat erom dat je weet hoe, en dat je weet waar je moet beginnen. Een workshop mindfulness kan hier het begin van zijn. De workshop begint dan ook altijd met de kennis over het menselijk brein. Je moet weten waar je aan begint en wat het allemaal nou eigenlijk inhoud. Vervolgens worden er manieren uitgelegd hoe je alles onder controle kan krijgen. Dit kunnen dingen zijn als meditatie of bepaalde oefeningen voor dingen zoals ademhaling. Het gaat eigenlijk vooral om zelfbeheersing en je emoties in controle houden. Overal zit een reden achter, en veel gevoelens komen ergens vandaan. Het is dus de bedoeling dat je achter de reden komt zodat je veder kan gaan en alles kan verwerken.

© Pixabay.com

Waarom mindfulness?

Veel mensen geloven hier niet in, tot zo ver je ergens in kan geloven. Mensen vinden het snel al zweverig of bijgeloof. Maar als je kijkt naar wat er net al werd gezegd, het gaat om zelfbeheersing en het begrijpen van je gevoelens, emoties en gedachten. Niet echt iets om in te geloven, het is een kwestie van open stellen en ervoor zorgen dat je daadwerkelijk wilt groeien op een persoonlijk gebied. En voel je groei? Overweeg dan ook eens een mindfulness retraite.

Mindfulness

Kortom het gaat erom wat je zelf wilt, en hoe je wilt groeien. Je moet je er voor open stellen en je moet weten waaraan je wilt werken. Als je een doel hebt lukt alles, maar begin bij jezelf. Jouw groei is iets wat voorop staat hier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *