Lifestyle & Interieur

Zo kies je de juiste loungeset voor jouw tuin!

Een loungeset is bijna niet meer weg te denken uit een tuin. Heerlijk ontspannen een boek lezen, borrelen met vrienden of juist even tot rust komen en lekker niksen: een loungeset kan het allemaal verzorgen. Ben je op zoek naar de juiste loungeset, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel helpen we je op weg met een aantal praktische tips.

© Pixabay.com

1. Meten is weten

Of je nu een kleine tuin hebt, een balkon of juist een ruim terras: meten is altijd weten. Door te meten hoeveel ruimte je hebt (en wilt) besteden aan een loungeset kun je voorkomen dat je straks de verkeerde meubels aanschaft. Meet dus de beschikbare ruimte op en maak een indeling. Houd wel rekening met plantenbakken, accessoires of andere opbergboxen tijdens het opmeten.

2. Functie van de loungeset

Wat ga je precies doen met de loungeset? Wordt het voornamelijk gebruikt op zonnige dagen om lekker op te relaxen, of zou je ook de mogelijkheid willen hebben om eraan te eten? In het eerste geval kies je dan voor een gewone loungeset, zoals een

loungeset van Tuinmeubelshop. In het tweede geval kun je kiezen voor een lounge-dining set.

3. Materiaal kiezen van de loungeset

Loungesets zijn in verschillende materialen te verkrijgen Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling, voor- en nadelen. Denk aan wicker, teak, aluminium, roestvrij staal, kunststof en meer. Het ene kan goed tegen warmte en zonlicht, terwijl het ander sterk is, maar wat meer onderhoud vraagt om zijn natuurlijke materialen. Het is maar net wat je mooi en prettig vindt in jouw tuin.

© Pixabay.com

4. Onderhouden van je loungeset

Zoals hierboven benoemd vragen verschillende materialen een andere manier van onderhouden. Zo kunnen sommige kunststoffen de winter goed doorstaan met een zeil eroverheen, terwijl hout vraagt om een betere bescherming en onderhoud. Bedenk hoeveel ruimte je hebt om je loungeset eventueel te stallen en hoe veel tijd je wilt stoppen in het onderhoud ervan.

5. Aanvullingen voor jouw loungeset

Als je de loungeset hebt gevonden is het leuk om nog een aantal accessoires toe te voegen, zoals bijpassende kussens, een lage salontafel of misschien een extra stoel. Ook planten en een terrasverwarmer of buitenkleed kunnen jouw loungeset nog extra leuk aankleden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *