Lifestyle & Interieur

Welke televisie past in mijn woonkamer?

De aankoop van een nieuwe televisie voelt altijd als een mooi cadeau voor jezelf; het nieuwe toestel wordt meestal groter en geavanceerder; mits je de ruimte hebt natuurlijk. Maar hoe bepaal je nu welk televisietoestel echt geschikt is voor jouw woonkamer?

© Pexels.com

Televisie Trends voor de woonkamer

Op uiteenlopende manieren kun je het televisietoestel positioneren. Je kunt ‘m ophangen aan de muur; zowel op een vaste plek als met een tv beugel bijvoorbeeld. Ook in opkomst is de cinewall, waarbij de televisie écht een hotspot wordt op een specifieke plek bij de zithoek. Je creëert deze cinewall door bijvoorbeeld de muur waar de televisie geplaatst wordt af te scheiden door deze een andere behang, muurverf of muur panelen te geven. De televisie komt dan op een tv meubel, in combinatie met een geavanceerde soundbar. Meestal wordt er gekozen voor een industrieel tv meubel, wat de eigentijdse look versterkt van de cinewall. Zo matcht een tv meubel van Robuustetafels.nl bijvoorbeeld perfect bij deze stijl. Tip: koop eerst de tv en later het meubel; je wilt immers niet dat je bij de keuze van je televisie rekening moet houden met de afmeting van een tv meubel.

Smart tv? De meest gekozen televisie van dit moment

Verreweg de meeste nieuw verkochte toestellen zijn smart tv’s. Logisch, want smart tv’s zorgen ervoor dat je moeiteloos alles kunt streamen vanaf je smartphone; schakel bijvoorbeeld een Youtube filmpje van je smartphone door naar de smart tv en bekijk het op groot beeld. Maar ook schakel je via je afstandsbediening zo door naar een streaming dienst als Netflix. Je switcht dus gemakkelijk van traditioneel tv kijken naar streamingdiensten. En wie kan er tegenwoordig nog zonder een pauzeknop op tv, of de keuze om een programma vanaf het begin te kijken als je er midden in valt. Zó geweldig is een smart tv!

© Pexels.com

Aandachtspunten voor bij aankoop nieuw televisietoestel

Natuurlijk breng je eerst jouw wensen in kaart, denk hierbij aan de volgende punten:

  • De grootte van het toestel. Meet goed op wat de maximale of minimale afmeting moet zijn. Houd hierbij natuurlijk rekening met de afstand van de zithoek tot de televisie. Het is onprettig om te dichtbij op een groot beeldscherm televisie te kijken. Andersom geldt dit ook; een te klein toestel op een te grote afstand kijkt ook niet prettig. Zit je op ca. 3 meter afstand van het televisietoestel, dan is 49 inch de meest gekozen maat bijvoorbeeld.
  • Welk type beeldscherm wil je? Je kent vast wel de fantastisch OLED schermen met hun heldere licht. LED is ook mooi en scherp, maar aangezicht de pixels bij een LED tv vanuit het toestel worden verlicht en niet de pixel zelf licht afgeeft, zul je bij LED niet snel hetzelfde sensationele beeld krijgen als bij OLED het geval is. Daarbij kent QLED een nog betere beeldkwaliteit, doordat deze ook nog eens vanuit het toestel wordt verlicht, waardoor zonlicht het beeld minder beïnvloedt.
  • Hoe scherp moet de resolutie zijn? De resolutie staat voor het aantal pixels. Hoe hoger het aantal pixels, des te scherper het beeld; 4K wordt vaak gekozen voor een optimaal beeld, hoewel 8K ook verkrijgbaar is en groeit aan populariteit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *