Lifestyle & Interieur

3 tips voor een smalle badkamer

Een smalle badkamer ontwerpen en inrichten kan een uitdaging zijn. Het gebrek aan ruimte kan beperkend werken en het vinden van een manier om alle nodige voorzieningen op een efficiënte manier te plaatsen, kan lastig zijn.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de ruimte in een smalle badkamer optimaal te gebruiken

en tegelijkertijd stijlvol te maken. In dit artikel lees je de drie beste tips om het meeste uit je smalle badkamer te halen.

© Pexels.com

1. Maak optimaal gebruik van meubels met meerdere functies

Een smalle badkamer vraagt om slim gebruik van de beschikbare ruimte. Maak daarom optimaal gebruik van meubels met meerdere functies. Een goed voorbeeld hiervan is een wastafelmeubel met opbergruimte. Hierdoor creëer je niet alleen extra opbergmogelijkheden, maar bespaar je ook waardevolle ruimte. Een andere optie is een spiegel met spiegelkast. Hierdoor bespaar je nog meer ruimte en creëer je een opgeruimd en georganiseerd uiterlijk.

2. Creëer de illusie van ruimte met spiegels en licht 

Het creëren van de illusie van ruimte is een andere manier om een smalle badkamer groter te laten lijken. Plaats een grote spiegel op de wand tegenover het raam om meer licht en ruimte te reflecteren. Dit geeft de badkamer niet alleen een optisch groter aanzicht, maar vergroot ook de hoeveelheid daglicht in de ruimte. Verder is ambiance verlichting onder de wastafels een goede manier om de ruimte visueel groter te doen lijken. 

3. Kies een kleurenschema dat diepte en ruimtelijkheid toevoegt 

Kleur speelt een belangrijke rol bij het creëren van ruimte in een smalle badkamer. Kies daarom voor een lichte, neutrale kleur op de muren en combineer dit met accenten in donkerder kleuren. Dit geeft de ruimte meer diepte en maakt hem optisch ruimer. 

Kies een toilet in dezelfde kleur als de muren te, zodat de afmeting van de badkamer minder opvalt en de ruimte meer eenheid uitstraalt. Heb je gekozen voor een grijze badkamer? Kies dan voor een grijs toilet. Heb je gekozen voor een groene badkamer? Combineer deze dan met een groen toilet. 

© Pexels.com

Verder is het verstandig om te kiezen voor licht en natuurlijk uitziende materialen, zoals hout of natuursteen. Hierdoor creëer je een ruimtelijke en aangename sfeer in de badkamer.

In een smalle badkamer is het belangrijk om slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

Door het gebruik van meubels met meerdere functies, het creëren van de illusie van ruimte met voldoende spiegels en het juiste kleurenschema, creëer je al snel een comfortabele badkamer die ruimtelijk aanvoelt en oogt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *