Lifestyle & Interieur

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een nieuwe televisie?

In de meeste huishoudens vormt de televisie de spil van de woonkamer. Hier zijn alle meubels op gericht. Hier wordt de meeste vrije tijd mee doorgebracht. Samen gezellig een film kijken, lachen om een leuk televisieprogramma of naar sport kijken. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar dan moet je natuurlijk wel over een goede televisie beschikken. Misschien ben je echter juist wel toe aan een geheel nieuw exemplaar. Wat dan?

© Pexels.com

Televisies zijn er in overvloed te vinden. Stap een willekeurige elektronicazaak binnen en je hebt direct keuze uit tientallen modellen. Maar wat is nu de beste tv? Het aanbod is zó groot dat je al snel overweldigd raakt. Daarom helpen we je graag een beetje op weg. Want waar moet je eigenlijk aan denken bij het kopen van een nieuwe televisie?

Het juiste formaat

Het formaat is voor de meeste televisieliefhebbers de doorslaggevende factor. Er was een tijd dat alle televisies ongeveer hetzelfde formaat hadden. Toen kregen we plotseling een stormloop waarbij televisies steeds dunner en groter werden. Inmiddels is deze ontwikkeling een beetje gestabiliseerd. Dat neemt niet weg dat televisies nog altijd in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn.

Belangrijk is om niet alleen te kijken naar wat er in de winkel mooi uitziet, maar vooral wat bij jouw woonkamer past. Besef goed dat een gigantische tv in een grote ruimte misschien mooi tot zijn recht komt, maar in jouw kleine woonkamertje echt teveel van het goede is. Meet daarom van tevoren zorgvuldig op hoe groot de televisie maximaal mag zijn.

Baseer je definitieve keuze op de afstand die je van de tv af zit en de resolutie hiervan. Bedenk ook goed welke films je normaal gesproken kijkt. Als je een gemiddeld beeldscherm hebt en je full HD beelden probeert af te spelen, dan zijn deze veel minder scherp dan op een groter scherm. Goed om hier rekening mee te houden.

De resolutie

De resolutie vertelt alles over de scherpte van het beeld. Tegenwoordig beschikken de meeste televisies wel over een aardige resolutie. Er zijn eigenlijk geen televisies met slecht beeld meer. Maar je hebt natuurlijk altijd nog tv’s met extra goede scherpte. Waarbij je de echte bioscoopervaring kunt nabootsen. Deze ondersteunen vaak ook Ultra HD Blu-rays en geven ook mooier beeld in combinatie met de nieuwste spelcomputers. Kies je voor een televisie met een betere resolutie, dan weet je dus ook dat deze beter compatibel is met de nieuwste films en spellen. Jij bent alvast gereed voor de toekomst.

© Pexels.com

Smart functie of niet?

Inmiddels kennen we heel wat intelligente apparaten. Dit zijn apparaten die met het internet verbonden kunnen worden en waarmee je dus toegang krijgt tot apps en allerlei andere extra functies. De smart tv is tegenwoordig erg populair. Zo kun je met enkele drukken op de knop gebruik maken van handige apps als Netflix of YouTube en kijk je eenvoudig gemiste programma’s terug op tv. Een smart tv mag tegenwoordig dan ook eigenlijk niet meer ontbreken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *