Lifestyle & Interieur

Alcohol on display in de woonkamer: wel of geen goed idee?

Steeds meer mensen geven hun favoriete drank een ereplekje in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een vitrinekast vol met de beste whisky of een wijnrek. Zo maak je van jouw favoriete drankje een waar decoratiestuk. Maar is alcohol on display in de woonkamer nu eigenlijk wel of geen goed idee? 

© Pexels.com

Sneller in de verleiding 

We drinken te veel alcohol. Dat is een feit. Van het aantal 18-plussers in ons land drinkt het overgrote deel regelmatig. Als je bedenkt dat 20 tot 25 procent van het totaal aantal drinkers in meer of mindere mate verslaafd raakt, is dit zeker zorgwekkend te noemen. Afkicken van alcohol is namelijk niet gemakkelijk. Een verslaving is als een sluipmoordenaar. Pas wanneer je merkt dat je niet meer zonder kan, ben je eigenlijk al te laat. Met dit in je achterhoofd is het dan ook verstandig om over de gevolgen na te denken als je alcohol in de woonkamer presenteert. Kom je dan niet veel sneller in de verleiding om te drinken? 


Alcohol is natuurlijk algemeen geaccepteerd. Niemand kijkt ervan op als je op vrijdag- of zaterdagavond een glaasje inschenkt. Maar wat als je dit elke dag doet? Soms zelfs op gekke tijdstippen? Behoed je voor een alcoholverslaving. Als je merkt dat je te snel in de verleiding komt als het zichtbaar in de woonkamer staat, is een display wellicht een minder goed idee. 

Enkel ter decoratie 

Opvallend genoeg zien we dat alcohol on display ook vaak enkel ter decoratie wordt gebruikt. Zo zijn er mensen die eigenlijk zelf nooit alcohol drinken, maar de flessen wel heel mooi vinden staan. Of misschien wel zeer mooie glazen hebben en deze graag willen presenteren. Dan is het natuurlijk leuk om deze een extra mooi plekje in de woonkamer te geven. 

Wanneer je dit echt enkel ter decoratie wilt gebruiken, is het leuk om het hoekje extra leuk aan te kleden. Ga op zoek naar de perfecte kast of wijnrek om de drank veilig op te bergen. Dat ziet er niet alleen heel sfeervol uit, maar is ook nog eens een stuk veiliger. Zo voorkom je immers dat je per ongeluk een glas of fles omstoot. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt. 

© Pexels.com

Andere plek 


Wil je jouw favoriete drankjes graag op een leuke manier presenteren? Maar heb je dit liever niet in de woonkamer? Juist omdat je dan sneller in verleiding komt of omdat het risico op scherven dan te groot is in een druk gezin? Dan zijn er ook nog andere plekken in huis waar je dit kunt doen. Zo kiezen veel mensen ervoor om hun drank uit te stallen in de schuur of garage. Hier kan je een zeer mooie display bouwen. Het fijne is dat je hier niet dagelijks hoeft te komen, maar dat je wel direct alles bij de hand hebt als je zin hebt in een drankje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *