Lifestyle & Interieur

Aan de slag met kwast en Sikkens verf

Ga je zelf aan de slag met verfpot en kwast? Geef toe, het is niet iets wat je elke dag doet. Zorg er dan ook voor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt, want voor je het weet, wordt zo’n klusje een hels karwei. In de eerste plaats is het belangrijk dat je materialen van goede kwaliteit aanschaft. Dat is niet alleen nodig voor een langdurig mooi resultaat. Het werkt ook veel makkelijker. Als het op verf aankomt, zijn de verfpotten van Sikkens een goede keuze. Ook vakschilders werken graag met dit merk en bovendien is het heel makkelijk online te bestellen.

Aan de slag met kwast en Sikkens verf
© Pixabay.com

Voor binnen en buiten

In het assortiment van Sikkens vind je verf van professionele kwaliteit voor zowel binnen als buiten. Sommige producten zijn specifiek geschikt voor schilderwerk binnen. Andere zijn dan weer goed bestand tegen weer en wind om je schilderwerk buiten op een duurzame manier te kunnen aanbrengen. De Sikkens Rubbol Satura, bijvoorbeeld, is een superdekkende zijdeglansverf voor buiten. De verf is kras- en slijtvast. De Sikkens Alphatex SF is dan weer een matte binnenmuurverf met een uitstekende dekkracht. De Sikkens Alphatex IQ is een verf die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het is een verf met een zeer hoge duurzaamheid, die bovendien zeer goed te reinigen is.

Voor elk oppervlak

Bij de keuze van een verf of lak moet je ook heel goed weten op welk oppervlak je wil gaan schilderen. Voor een aluminium ondergrond heb je namelijk een ander soort verf nodig dan voor pakweg een bakstenen muur. Zo zijn er verschillende producten al naargelang je op hout, gips, behang, glasweefsel of beton wil verven. Tot slot moet je ook nog beslissen over de afwerking. Daarbij kun je kiezen tussen bijvoorbeeld mat, zijdeglans of hoogglans, om de meest populaire glansgraden te noemen. Bij Sikkens heb je echter nog een aantal andere keuzes zoals extreem mat, halfglans, eiglans, kalkmat enzovoort.

Aan de slag met kwast en Sikkens ver
© Pixabay.com

En voor het plafond?

Het plafond is van alle schilderwerken ongetwijfeld de lastigste klus. Met Sikkens Alphacryl Plafond zal het echter niet aan de verf liggen. Sikkens Alphacryl Plafond is een watergedragen plafondverf met een hoge dekking. Het product is gemakkelijk te verwerken omdat het een lange open-tijd heeft. Het is in het bijzonder een uitstekende keuze voor plafonds met spuitpleister. Gebruik het echter niet op muren, want daar is het dan weer niet geschikt voor. De verf is waterdampdoorlaatbaar en zorgt voor een mooi glad oppervlak. Het resultaat is een stralend wit plafond met een strakke look.

Hoe ga je te werk?

Als je het plafond wil schilderen, maak dan de kamer zo veel mogelijk vrij en bedek de vloer en de meubels. Reinig het plafond met een oplossing van water en ontvetter. Raamkozijnen, wanden en andere voorwerpen die je niet kunt verwijderen, moeten vervolgens zorgvuldig afgeplakt worden. Zijn er beschadigingen aan het plafond, dan moeten deze uiteraard eerst opgevuld worden. Is het de eerste keer dat je dit oppervlak schildert, dan is ook een voorstrijk nodig. Dan pas begint het echte verfwerk: eerst met een ronde kwast langs de randen en dan met de roller in overlappende banen over het geheel. Veel schilderplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *