Gezond & Wel

Ongedierte: weg ermee!

Durf jij jouw zolder niet meer te betreden omdat zich hier een wespennest bevindt? Of voel jij je niet fijn meer in je eigen woning doordat je kampt met muizen in huis? Dan kun je in allebei de gevallen spreken van een serieuze overlast. De beestjes tasten immers jouw woongenot aan. Laat het ongedierte daarom altijd direct bestrijden en voel je weer thuis in je eigen woning!

© Pixabay.com

Overlast in diverse vormen

Beestjes die tot de categorie ongedierte behoren, kunnen voor veel overlast zorgen. Ze vallen immers niet voor niets onder deze noemer. De overlast die wordt veroorzaakt, verschilt per ongediertesoort. Maar in alle gevallen omvat de overlast een vorm van schade. Zo richten papiervisjes schade aan jouw boeken aan en knagen muizen aan jouw plinten en voedingswaren. Maar de schade is niet altijd (enkel) materieel van aard. Ongedierte kan ook voor gezondheidsschade zorgen. Je moet hierbij denken aan ziektes die worden overgebracht of gevaarlijke steken die worden uitgedeeld. De aanwezigheid van ongedierte is dus altijd vervelend. Heb je een ongediertesoort in huis aangetroffen? Schakel dan een ongediertebestrijder van Beestjeskwijt in. Deze professional zal altijd zorgdragen voor een snelle en doeltreffende bestrijding.

Ongedierte in je bedrijfspand

Niet alleen in je woning is de aanwezigheid van ongedierte ongewenst. Ook in bedrijfspanden kunnen diverse ongediertesoorten voor veel overlast zorgen. Heb je bijvoorbeeld een hotel? Dan moet je er niet aan denken dat er zich bedwantsen in de hotelbedden bevinden. Of wat dacht je van muizen die ook in een hotelkamer verblijven? Dit zijn situaties waar je als hoteleigenaar niet aan moet denken. De aanwezigheid van ongedierte in jouw hotel kan desastreus zijn voor de toekomst van je onderneming. Ook als restauranteigenaar wil je niet te maken krijgen met ongedierte in je pand. De beestjes kunnen de hygiëne en daarmee de reputatie van je restaurant ernstig schaden. Schakel bij het aantreffen van ongedierte daarom altijd gelijk een ongediertebestrijder in.

© Pixabay.com

Zo verklein je de kans op ongedierte

De aanwezigheid van ongedierte is zowel in een woning als een bedrijfspand niet wenselijk. Je wilt deze beestjes dan ook het liefst weren uit je pand. Maar hoe doe je dat? Het blijven immers beestjes die doen wat ze zelf willen. Toch kun jij de beestjes wel op een bepaalde manier sturen. Door jouw eigen pand onaantrekkelijk te maken voor ongedierte verklein je de kans op een ongedierteplaag. De basis van de preventiemaatregelen is altijd hygiëne. Zorg ervoor dat er geen eten voor de beestjes te vinden is. Hierdoor verklein je de kans op ongedierte in je woning of in je bedrijfspand.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *