Gezond & Wel

Hoe claim je letselschade?

Stel, je hebt letselschade opgelopen. Wat doe je dan? Hoe claim je een vergoeding terug? Er is niets erger dan letselschade oplopen. Helaas kan het iedereen overkomen en is het fijn om te weten wat je in zo’n geval het beste kunt doen. Letselschade kan namelijk permanent zijn. Je kunt voor letselschade uiteraard een schadevergoeding voor eisen, maar hoe zit dat precies met de aansprakelijkheid en de claim? En welke stappen moet je daarvoor nemen? In dit artikel leggen we je uit hoe je letselschade kunt claimen.

© Pixabay.com

1. Schakel altijd direct medische hulp in

Wanneer je letselschade oploopt, is het belangrijk dat je direct naar het ziekenhuis of een huisarts gaat en dus medische hulp inschakelt. Jouw herstel is het belangrijkste, dus wacht hier niet mee. Hoe eerder je je laat behandelen, hoe beter. Ook om de ernst van de letselschade claim in te schatten.

2. Houd gedurende de periode een logboek bij

Voor het belang van je letselschade claim en je eigen belang is het noodzaak om een logboek bij te houden. In dit logboek schrijf je alles op: de plek, tijd en datum van het ongeval, de bezoeken aan artsen of het ziekenhuis, wie er aanwezig waren en de schadeposten die het met zich mee heeft gebracht. Zo heb jij een duidelijk overzicht wat er precies is gebeurt en hoeveel het je heeft gekost, zowel fysiek als geld gerelateerd.

© Pixabay.com

3. Alle schadeposten bijhouden

Het stond hierboven al genoemd, maar de schadeposten bijhouden is het noodzaak om voor het uiteindelijk letselschade claimen. Dit komt omdat je onverwacht nogal een flinke hoop kosten kunt maken bij letselschade en je deze bij de aansprakelijke moet kunnen neerleggen. Denk aan alle kosten: verlies van inkomen, medische kosten, hulp in huishouden, kinderopvang, reiskosten. Het zijn alle kosten die je niet zou maken als je het ongeval niet zou hebben gehad.

4. Letselschade claim aanvragen

Om jouw claim aan te vragen is het belangrijk dat er een persoon of bedrijf aansprakelijk wordt gesteld. Zonder kun je geen vergoeding krijgen. Je kunt iemand aansprakelijk stellen door iemand in te huren van een professioneel letselschade bedrijf, zoals een letselschade advocaat. Zij nemen het hele proces voor je uit handen, weten hoe ze moeten gaan voor de maximale claim en zorgen dat jij je kunt focussen op je herstel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *