Gezond & Wel

Alle gereedschappen die je nodig hebt voor in de groene tuin

Bij het onderhouden van een tuin heb je meer nodig dan alleen groene vingers. Om je tuin helemaal naar jouw wens te krijgen, heb je goed gereedschap nodig. Echter zijn er veel verschillende soorten en heeft ieder zijn eigen functie. Met dit tuingereedschap houd jij je tuin stijlvol en helemaal op jouw manier ingericht.

© Pixabay.com

Een strak gazon

Een gazon vraagt om onderhoud. Na het inzaaien kan je het niet laten voor wat het is en zal je er met een grasmaaier weer kort moeten maken. Om het gazon mooi en netjes te houden zal je een kwalitatief goede grasmaaier moeten hebben. Zo kan je kiezen voor één die op benzine loopt maar ook voor een elektrische. Dit is puur op basis van voorkeur omdat er geen voor- of nadelen ten opzichte van elkaar zijn.

Wil je het jezelf nou wat makkelijker maken? Dan kan je ervoor kiezen om een robotgrasmaaier aan te schaffen. Hiermee is het onderhouden van het gazon nog nooit zo makkelijk geweest. Het enige wat jij hoeft te doen is het aanzetten en hij doet de rest. Je hoeft de robot grasmaaier één keer te installeren en aan te geven wat het maaigebied is. Hierna kan jij lekker op het terras onder de parasol gaan zitten met een verfrissend drankje. Ben je nog op zoek naar comfortabele tuinmeubelen? Op het internet vind je gemakkelijk een tuinset in de aanbieding.

Handgereedschap voor de moestuin

Wanneer je een moestuin hebt, zal je dit regelmatig moeten onderhouden met behulp van verschillend tuingereedschap. Om te beginnen met een handschepje. Om de zaden van groenten en fruit in te poten, zul je kleine gaten moet scheppen om gaten te maken. Een handschep is hier het ideale tuingereedschap voor. Wanneer je deze gaten weer gevuld hebt met zand, zal er heerlijk gezond eten uit de grond groeien.

Het volgende handgereedschap is een snoeischaar, onmisbaar in de tuin. Wanneer je de planten mooi wilt houden heb je een goede snoeischaar nodig. Hiermee knip je rozen, struiken en bomen weer helemaal strak.

© Pixabay.com

De planten wateren

Alle beplanting in de tuin vraagt natuurlijk om een voldoende hoeveelheid water. Nu is het mogelijk om alles zelf met een gieter of tuinslang te doen, maar is het toch makkelijk om dit te doen doormiddel van sproeiers. Op dit moment zit jij lekker een goed boek te lezen en laat je de sproeier al het werk doen. Echter komen deze ook voor in verschillende vormen en maten. De meest voorkomende variant is de verplaatsbare die je zelf in de tuin legt op de gewenste plek. Een andere optie is om een sproeier in de grond te installeren die uit zichzelf de beplanting water geeft op basis van de aangegeven tijd. Erg handig als je niet altijd thuis bent!

Wanneer je een moestuin hebt, zal dit op een andere manier moeten. Sommige bladeren die uit de groente- of fruitzaden bloeien mogen niet te veel water hebben. De waterdruppels zullen werken als een soort vergrootglas waardoor de kans dat het blad verbrand groot wordt. Installeer hiervoor een klein irrigatiesysteem die langzaam water in de grond druppelt om het groente en fruit water te geven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *