Gezond & Wel

Online voedingssupplementen bestellen? Hier moet je op letten!

Wie op zoek is naar voedingssupplementen, kan bij een drogisterij in de buurt langsgaan. Hier kun je vaak verschillende supplementen kopen. Toch is het mogelijk dat de voedingssupplementen die jij zoekt er niet tussen staan. Om te voorkomen dat je voor niets naar een drogist gaat, richt jij je tot het internet. Ga je online voedingssupplementen kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In deze tekst zetten wij de belangrijkste voor je op een rijtje.

© Pixabay.com

Vorm van een supplement

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij online voedingssupplementen kopen is de vorm van het supplement. Helaas hebben veel mensen geen idee dat voedingssupplementen verkrijgbaar zijn in verschillende vormen. Zo wordt er vaak gedacht dat er enkel tabletten verkrijgbaar zijn. Sommige voedingssupplementen zijn inderdaad alleen als kauw- of smelttablet verkrijgbaar, zoals vitamine B12 voedingssupplementen. Andere supplementen zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in capsule- of druppelvorm. Soms kun je zelfs uit verschillende vormen kiezen. Het effect is vaak hetzelfde, maar wij raden je toch aan om naar de vorm te kijken voordat je online voedingssupplementen koopt.

Focus je niet te veel op de prijs

De meeste Nederlanders zijn behoorlijk prijsgericht. Bij het kopen van voedingssupplementen wordt er dan ook vaak naar de prijs gekeken. In dat geval valt het je al snel op dat de prijzen nogal van elkaar verschillen. Toch is het belangrijk om je niet te veel op de prijs te focussen. Veel mensen denken dat duurdere voedingssupplementen van betere kwaliteit zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook genoeg goedkope voedingssupplementen die van uitstekende kwaliteit zijn. Toch geldt voor voedingssupplementen vaak wel dat goedkoop duurkoop is.

© Pixabay.com

Aanwezigheid van hulpstoffen

Veel voedingssupplementen bevatten hulpstoffen. Ondanks dat ze deel uitmaken van een supplement, heeft jouw lichaam er eigenlijk niets aan. Wanneer een magnesium supplement veel hulpstoffen bevat en weinig magnesium, is het effect van het gebruik ervan vaak minimaal. In dat geval moet je mogelijk meerdere supplementen slikken om er voordeel van te hebben.

Reden genoeg om supplementen met veel hulpstoffen zoveel mogelijk links te laten liggen. Hoe je kunt achterhalen of er veel hulpstoffen in voedingssupplementen zitten? Door een blik op het etiket te werpen. Hieraan kun je bovendien afleiden of het om een kwalitatief voedingssupplement gaat of niet. Dit helpt je uiteindelijk om te bepalen of het de moeite waard is om een voedingssupplement te kopen.

Wanneer worden ze geleverd?

Wie voedingssupplementen wil gebruiken, wil hier waarschijnlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Let daarom ook op de levertijd. De meeste sites leveren jouw voedingssupplementen de volgende dag al, terwijl andere sites ze binnen een paar dagen leveren. Ga hier overigens nooit klakkeloos vanuit, want er zijn ook partijen waarbij het soms lange tijd kan duren voordat de voedingssupplementen bij jou thuis afgeleverd worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *