Gezond & Wel

Last van haaruitval? Dit zijn mogelijke oplossingen

Haaruitval is een probleem waar iedere man of vrouw wel eens mee te maken krijgt. Vaak stopt het na enige tijd vanzelf weer, maar dit is helaas niet altijd het geval. Als je langere tijd last hebt van haaruitval, kan dit voor frustraties zorgen. Logisch, want door aanhoudende haaruitval kunnen er kale plekken zichtbaar worden op jouw hoofd. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Gelukkig kun je een aantal dingen doen tegen haaruitval. Benieuwd wat er mogelijk is? In deze tekst zetten wij een aantal mogelijkheden op een rijtje.

© Pixabay.com


1. Verminder de hoeveelheid stress

Stress is één van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Wanneer je stress ervaart, is er bovengemiddeld veel cortisol en adrenaline aanwezig in jouw lichaam. Dit zorgt voor aantasting van eiwitten in de haren. Bovendien gaat melkzuur zich ophopen. Gevolg hiervan is dat haren alsmaar zwakker en zwakker worden. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat haren eerder uitvallen. Wil je haaruitval tegengaan? Probeer dan de hoeveelheid stress in jouw leven te verminderen. Dit kan onder meer door regelmatig te ontspannen.


2. Zorg dat je voldoende van de juiste vitamines binnenkrijgt

Vitamines zijn belangrijk voor de groei, ontwikkeling en kwaliteit van haar. Zorg er daarom voor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Als je last hebt van haaruitval raden wij je aan extra vitamine B en C te nemen. Deze vitamines zitten onder meer in brood, fruit, groente, melk en graanproducten. Waarom het belangrijk is om voldoende van deze vitamines binnen te krijgen? Omdat ze goed voor jouw haar zijn. Vitamine A is dit ook, maar waak ervoor dat je hier niet te veel van binnenkrijgt. Haaruitval is namelijk een gevolg van een overschot aan vitamine A.

3. Gebruik cafeïne houdende verzorgingsproducten

Tijdens het douchen gebruiken veel mensen verschillende verzorgingsproducten. Zo was je je haar met shampoo, terwijl je voor jouw lichaam douchegel of lotion gebruikt. Heb je last van haaruitval? Dan raden wij je aan om verzorgingsproducten met cafeïne te gebruiken. De levensduur van haarwortels wordt namelijk verlengd door deze stof. Haaruitval tegengaan lukt overigens alleen als je jouw haar regelmatig wast met een cafeïne houdende shampoo. Gebruik je naast shampoo ook conditioner? Overweeg dan ook voor een conditioner met cafeïne te kiezen.

4. Drink voldoende water

Water is één van de belangrijkste bouwstenen van haar. Helaas zijn veel mensen zich hier niet bewust van. Drink je nauwelijks water op een dag en heb je te maken met haaruitval? Dan is dit mogelijk de oorzaak van haaruitval. Probeer de aankomende tijd daarom eens minimaal acht glazen water per dag te drinken Als je dit structureel doet, ervaar je mogelijk al snel dat jouw haren niet meer uitvallen. Zorg er in dat geval voor dat je voldoende water blijft drinken, want anders keert het probleem snel weer terug.

© Pixabay.com

5. Kies voor een haartransplantatie

Haaruitval kan veroorzaakt worden door het DHT-hormoon. In dat geval halen de bovenstaande tips niets uit. Gelukkig betekent dit niet dat je niets kunt doen tegen haaruitval. Een haartransplantatie maakt namelijk voorgoed een einde aan haaruitval. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Klik hier en maak vandaag nog een afspraak voor zo’n behandeling.

Voordat je een haartransplantatie ondergaat, moet je kiezen op welke manier haren getransplanteerd worden. Bij de FUT-techniek wordt er een stripje huid weggenomen, waardoor de behandeling relatief weinig tijd kost. Nadeel is dat er na afloop gehecht moet worden. Dit is bij een FUE haartransplantatie niet het geval. Haren worden hier namelijk een voor een weggenomen uit de hoofdhuid. Hierdoor ontstaan er slechts kleine wondjes die jouw lichaam zelf kan helen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *