Lifestyle & Interieur

Wil jij wat meer privacy in je woning?

Door de pandemie hebben heel mensen de omschakeling moeten maken van op kantoor werken, naar het thuiswerken. Daardoor werden vele woonkamers in het land ineens tot kantoor omgetoverd en dat vergde ook de nodige aanpassingen. Kwam je bijvoorbeeld ’s avonds na een lange dag werken op kantoor thuis, dan kon je de gordijnen sluiten en lekker op de bank neerploffen. Als je overdag zit te werken, dan wil je liever geen inkijk in je woonkamer maar de gordijnen dicht doen gaat ook wel heel ver. Wat kun je doen om te zorgen dat je voldoende lichtinval behoudt, maar dat niet iedereen kan zien hoe hard jij zit te werken? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips!

© Pixabay.com

Hoe voorkom je inkijk in je woning?

Als je het vervelend vindt dat mensen die langs je huis lopen, steeds naar binnen kijken, dan kun je eens kijken wat Luxaflex voor je kan betekenen. Dit merk bestaat al vanaf 1951 en is voornamelijk bekend van de luxaflex die zij op de markt heeft gebracht. Tegenwoordig is het aanbod van Luxaflex veel groter en kun je ook mooie lamellen, shutters of andere raamdecoratie vinden. Je kunt hierdoor precies datgene voor je ramen hangen wat nodig is om zorgeloos en zonder inkijk te kunnen werken. Je kunt kiezen voor horizontale raamdecoratie, maar ook verticale raamdecoratie is mogelijk wanneer je de ruimte wat hoger wilt laten lijken.

Geheel of gedeeltelijke raamdecoratie?

Vroeger kon je een raam afdekken met een gordijn en dan was het aan jou om dit gordijn helemaal of gedeeltelijk dicht te doen. Vandaag de dag kun je heel veel meer opties vinden. Zo kun je ervoor kiezen om slechts op ooghoogte raamdecoratie aan te brengen zodat je weinig lichtinval verliest, maar waardoor je niet gestoord wordt door priemende blikken van voorbijgangers. Je leverancier kan je precies vertellen wat in jouw geval mooi is om te doen. Kijk ook vooral eens naar de vele kleurmogelijkheden die er zijn. Je kunt kiezen voor kleuren die heel mooi bij je interieur aansluiten, maar je kunt ook voor een speciaal effect gaan door een contrasterende kleur te kiezen. Zo breng je wat spanning aan in je woning.

© Pixabay.com

Wil je lekker van frisse lucht genieten?

Als je op zoek gaat naar raamdecoratie, dan is het ook goed om eens te kijken of een hor ook iets voor je is. Als je namelijk binnen zit te werken, kan het lekker zijn om een raam open te doen. Als er dan allemaal vliegen in je woning komen, kun je je niet meer concentreren. Als je een hor voor je raam plaatst, dan blijven al deze ongenodigde gasten buiten de woning. Een hor kan geplaatst worden voor een raam, maar ook voor een deur. Bekijk daarom de mogelijkheden even.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *