Lifestyle & Interieur

3 redenen om voor designmeubelen te kiezen

Ben je toe aan een nieuw interieur? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je huidige meubelen simpelweg aan vervanging toe zijn? Dan beschik je over eindeloos veel mogelijkheden. Tegenwoordig geven steeds meer mensen echter de voorkeur aan designmeubelen. Maar hoe komt dat eigenlijk? Wat is het voordeel van deze meubels ten opzichte van andere opties? In dit artikel lees je waarom design meubels in je interieur een goed idee zijn. Wij zetten de drie belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen op een rij.

© Pexels.com

Uniek 

Om de populariteit van designmeubelen beter te begrijpen, is het eerst goed om te weten wat we hiermee precies bedoelen. Want wanneer zeggen we dat iets een design meubelstuk is? Typerend voor designmeubelen is dat ze niet door een groot concern in grote getalen worden gemaakt. Meestal worden ze door een individuele ontwerper gecreëerd en zijn er ook minder grote aantallen van verkrijgbaar. Deze meubels vind je dan ook vooral terug bij exclusieve meubelwinkels of worden gekocht bij de ontwerper zelf.

Hierbij komen we direct uit op het grootste voordeel van designmeubelen: ze zijn uniek. Waar de meubels van grote meubelbedrijven in veel woningen terug te vinden zijn, is de kans klein dat iemand anders soortgelijke meubels als jij in huis heeft staan als je voor design kiest. Dit is dus een goede manier om je woning persoonlijker te maken. Om echt voor iets te kiezen wat jij mooi vindt en wat je nergens anders aantreft. 

Langere levensduur

Nog een groot voordeel van designmeubelen is dat heel zorgvuldig voor de juiste materialen wordt gekozen. Hierbij worden doorgaans enkel de meest hoogwaardige materialen gebruikt. Het grote voordeel van deze materialen is dat ze over een zeer lange levensduur beschikken. De materialen zijn van goede kwaliteit en kunnen daardoor ook echt tegen een stootje. Dat maakt dat de meubels veel langer mee zullen gaan dan de doorsnee meubelen die je in een alledaagse meubelzaak kunt vinden.

Dat levert op zijn beurt dus ook weer voordelen op. Door de langere levensduur hoeft er bijvoorbeeld minder snel nieuwe meubels gekocht te worden. Dit levert dus een minder grote belasting op voor het milieu. Om nog maar te zwijgen over de fikse besparing die dit oplevert. 

© Pexels.com

Mooie eyecatcher 

Ook zien we bij designmeubelen dat er vaak heel goed is nagedacht over het ontwerp en dat je dit ontwerp niet snel op andere plekken zult aantreffen. Het is uniek en valt direct op zodra je een kamer binnenstapt. Door te kiezen voor één of meerdere designmeubelen, zorg je er dus voor dat jouw woning vol staat met absolute eyecatchers. Voorwerpen die niet alleen gezien mogen worden, maar jouw interieur ook direct een stuk specialer en sfeervoller zullen maken. Een ander voordeel van designmeubelen is dat het ontwerp ook nog eens tijdloos te noemen is. De uniekheid van het ontwerp is niet trendgevoelig, waardoor je hier niet zo snel op uitgekeken zult raken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *