Lifestyle & Interieur

Geconcentreerd thuis werken doe je zo!

De een kan zich thuis veel beter concentreren dan op kantoor. Voor de ander is het juist knap lastig om thuis aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er makkelijke trucs die je kunt proberen om ook thuis geconcentreerd te werken. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

© Pixabay.com

Raamdecoratie

Kies voor raamdecoratie waardoor het zonlicht goed naar binnen kan komen en je werkkamer niet te donker is. Als het donker is kan je namelijk slaperig worden, da’s knap lastig. Gordijnen of rolgordijnen van Veneta.com kan je makkelijk opzij of omhoog trekken, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de ramen. Als er te veel zon binnenkomt kan een duo rolgordijn handig zijn. Hierdoor kan je een deel van het rolgordijn omlaag houden terwijl er wel zonlicht binnenkomt. Zet je bureau op een plek waarbij je niet naar het raam kijkt. Door teveel zonlicht kun je last krijgen van je ogen. Werk je op zolder? Maak dan gebruik van een dakraam rolgordijn.

Cafeïne

Heb je een erge concentratiedip aan het einde van de dag? Dan kan een kopje koffie goed helpen voor een korte concentratieverhoging. Let op: drink niet te veel koffie. Cafeïne in koffie zorgt een korte tijd voor meer energie en concentratie, maar kan later weer zorgen voor een dipje. Als je te veel cafeïne gebruikt krijg je erg last van deze schommelingen. Daarnaast kan je ook slaapproblemen krijgen van te veel cafeïne. Beperk daarom de hoeveelheid koffie tot 4 normale kopjes koffie per dag.

© Pixabay.com

Bewegen

Een betere manier om concentratie te krijgen is door voldoende te bewegen. Wandel bijvoorbeeld tijdens de pauze een rondje en beweeg elk uur een beetje. Door bewegen komt er ook een gelukshormoon vrij, dit kan helpen om gemotiveerd te blijven. Heb je lange pauzes of ben je een vroege vogel? Meld je dan aan voor een yoga of een lesje voor je aan het werk gaat of tijdens de pauze.

Omgevingsgeluiden

Kies voor een werkkamer die past bij wat je nodig hebt. Als je juist geconcentreerd bent met achtergrondgeluid mag het wat lawaaierig zijn. Als je een ruimte nodig hebt die stil is zorg dan voor een stille kamer. Als je de keuze niet hebt kan je gebruik maken van oordopjes met noise cancelling. Als je juist goede concentratie hebt met een muziekje op zet dan de radio aan. Een telefoon kan erg afleiden, dus maak afspraken met jezelf hoe vaak je op je telefoon mag. Schrijf deze afspraken op, want anders ga je steeds soepeler met de afspraken om.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *