Lifestyle & Interieur

Designradiatoren: een echte blikvanger in jouw interieur

Design radiatoren zijn tegenwoordig razend populair en verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten. Met een designradiator maak je een praktische radiator een decoratief stijlelement in jouw interieur. In dit artikel worden alle voordelen van designradiatoren uitgelicht.

© Pixabay.com

Compact en praktisch

Designradiatoren zijn er in verschillende vormen en maten. Over het algemeen geldt dat designradiatoren verticaal aan de muur bevestigd worden en aanzienlijk slank zijn. Praktisch gezien zijn deze verticale radiatoren, dankzij hun compacte en onconventionele afmetingen, een uitstekende optie voor kleinere ruimtes, omdat ze vanzelfsprekend minder wand- en vloeroppervlakte in beslag nemen. Zo’n lange, slanke, verticale radiator kan vaak zonder problemen achter een deur geplaatst worden of dat ene kleine stukje beschikbare muur opvullen, dat eerder net niet breed genoeg was voor een reguliere radiator. Dit maakt designradiatoren uiterst geschikt voor het aangenaam verwarmen van onder andere een thuiskantoor, keuken, hal, badkamer, toilet, overloop en zelfs het trappenhuis.

© Pixabay.com

De radiator als blikvanger

Vandaag de dag zijn radiatoren meer dan enkel een onaantrekkelijke, saaie, metalen bak die we aan de muur hangen en die we als het kan ook nog zoveel mogelijk uit het zicht willen hangen. De radiator wordt steeds vaker gezien als een decoratief stijlstatement in het interieur en niet alleen als een praktische warmtebron – bekijk maar eens de vasco designradiatoren. Plaats bijvoorbeeld een modern strak paneel in dat ene onaangename koude hoekje in de keuken; met een paar magneetjes met foto’s erop wordt dat ongetwijfeld een echte blikvanger. Of een model bestaande uit losse spijlen in de badkamer. Deze zorgt voor een hippe look en is ook nog eens praktisch, je kunt er immers je handdoeken aan drogen.

Oftewel: in vergelijking met de ‘ouderwetse’ horizontale variant, heeft de doorgaans verticale designradiator een minimalistische uitstraling, strakke lijnen en een slanke vormgeving. Een designradiator is ruimte efficiënt en zal zonder twijfel een echte blikvanger zijn en daarmee waarde toevoegen aan elke woning. En dit alles, zonder aan efficiëntie en functionaliteit te verliezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *