Lifestyle & Interieur

Waarom kiezen voor een vloerkleed?

Vloerkleden, je komt ze in bijna elk interieur wel tegen. Dat is ook niet zo gek, want vloerkleden hebben naast esthetische ook een aantal praktische voordelen. Voordelen waar jij mogelijk niet direct bij stilstaat. In dit artikel zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje. Lees snel verder!

© Pixabay.com

Comfortabele blikvanger

Een vloerkleed zorgt in eerste instantie natuurlijk voor een huiselijke sfeer. Kies je voor een hip kleed, dan kan het zelfs dienen als echte blikvanger in huis. Bijkomend voordeel is dat niet alleen het oog wel wat wil, maar de voetjes ook. Komt dat even mooi uit. Een vloerkleed voelt namelijk een stuk comfortabeler aan je voeten, dan een grindvloer en laminaatvloer, om slechts enkele voorbeelden te noemen.

Keuze te over

Ook op het gebied van vloerkleden is er keuze te over. Neem maar eens een kijkje Pinterest en je krijgt meer dan genoeg voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen. Of bezoek de website van Haco of Floorpassion eens. Bij de laatste verkopen ze niet alleen vloerkleden voor binnen, maar zelfs buitenvloerkleden vervaardigd van polypropyleen. Deze kleden zijn vlekbestendig, slijtvast, kleurvast en nemen ook niet tot nauwelijks vocht op. Ideaal, toch? Bij Haco vind je naast vloerkleden in ronde en rechthoekige vormen ook de populaire dierenhuiden variërend in verschillende maten van 4 tot 5 vierkante meter.

© Pixabay.com

Match met jouw interieurstijl

Met het wisselende aanbod en verschillende prijsklassen om uit te kiezen, is er altijd wel een vloerkleed te vinden dat matcht met jouw interieurstijl en ook past bij de andere meubels. In een modern, strak interieur kun je het beste kiezen voor een vloerkleed dat eenvoud uitstraalt, terwijl je bij een Scandinavische stijl vooral moet kijken naar vloerkleden van lichte kleuren. Dol op de stoere, industriële woonstijl? Dan is een wollen vloerkleed met zachte stof een hele mooie toevoeging om een beetje contrast toe te voegen aan de harde uitstraling van de industriële stijl. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *