Beauty & Fashion

Leren jassen zijn weer in de mode!

Ooit was de jas gemaakt voor bikers die een jas nodig hadden tijdens de tochten op de motor, maar inmiddels is de leren jas niet meer weg te denken uit de mode wereld. Er zijn inmiddels een hoop verschillende leren jassen verkrijgbaar. Zo zien we leren jassen in verschillende kleuren terug, maar ook in verschillende uitvoeringen. Zowel voor mannen als vrouwen. We gaan je vertellen waarom de leren jas in elke kledingkast thuishoort en wat een leren jas nou zo modieus maakt.

© Janice.nl

De leren jas

Bikers hadden vroeger natuurlijk een stevige jas nodig als bescherming. De jas was belangrijk bij verschillende weersomstandigheden en daarnaast moest de jas ook tegen een stootje kunnen wanneer de motorrijder viel. Op die manier is de leren jas dan ook ooit bedacht. Inmiddels is het een item wat we bij een hoop mensen in de kledingkast terugvinden. Dat komt natuurlijk ook omdat de jas dus zowel beschermt tegen de weersomstandigheden en tegen een valpartij, maar ook zeker omdat het een heel veelzijdig kledingstuk is. De leren jas past namelijk overal bij. Op die manier is de jas een ideale jas voor verschillende seizoenen. De jas zien we bijvoorbeeld in de zomer terug op de wat frissere dagen, maar ook zeker tijdens het voorjaar of het najaar. Zelfs tijdens de winter kan de leren jas prima gecombineerd worden met een dikkere trui of een warme sjaal om alsnog in dat seizoen gedragen te kunnen worden.

Verschillende soorten leren jassen

De leren jas is in een hoop verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zien we bijvoorbeeld de jas in een hele hoop verschillende tinten. Inmiddels is het mogelijk om leer in allerlei verschillende kleuren te krijgen. Er is natuurlijk een reguliere zwarte of bruine leren jas, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een leren jas in een felle rode of roze kleur aan te schaffen. Daarnaast is het mogelijk om het leer aan te schaffen gemaakt van verschillende dieren. Denk aan koeienleer of geitenleer. Gelukkig is er tegenwoordig ook een diervriendelijke leer in de vorm van imitatieleer. Hierdoor kan iedereen een leren jas dragen, wat de levensstijl dan ook mag zijn. De verschillende soorten leer zullen een verschillende soort uitstraling geven aan de jas. De ene leersoort ziet er nou eenmaal net iets luxer uit dan de ander. Zo ziet lamsleer er bijvoorbeeld het meeste luxe uit, maar betaal je daar natuurlijk ook iets meer voor.

© Janice.nl

Waarom dan een leren jas?

Allereerst dus omdat het een jas is die in alle seizoenen gedragen kan worden. Tevens is de jas te combineren met een hoop verschillende outfits. Je kunt als vrouw zijnde de jas koppelen aan een nette jurk om die jurk net iets stoerder te maken of natuurlijk de jas combineren met leren laarzen. De mannen kunnen de jas dan weer combineren met een nette outfit als een pak of natuurlijk gewoon met een jeans. De leren jas pas dus echt overal bij en is ideaal om te combineren. Meer info vind je op Janice.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *