Beauty & Fashion

Goedkope of dure zonnebril: wat is de beste keuze?

Ben je op zoek naar een nieuwe zonnebril? Dan kun je hiervoor bij een opticien terecht. Hier betaal je alleen aanzienlijk meer dan bij de plaatselijke drogist of online. Omdat het prijsverschil behoorlijk groot kan zijn, twijfel je misschien tussen een goedkope of dure zonnebril. In deze tekst helpen wij je te bepalen wat de beste keuze is.

© Pexels.com

Mate van bescherming

Er zijn zonnebrillen te koop voor een paar euro, maar ook voor honderden euro’s. Vandaar dat veel mensen al snel denken dat een goedkopere zonnebril minder goed beschermt dan een dure. Maar is dit eigenlijk wel zo? Dat hangt af van de mate van bescherming tegen uv-straling. Als er ‘UV400, of ‘100% UV’ op de zonnebril of in de omschrijving vermeld staat, is dit het geval. Vrijwel alle zonnebrillen die in Nederland verkocht worden, beschikken over deze vermelding. Vandaar dat goedkope zonnebrillen net zo goed beschermen tegen de zon als de duurdere exemplaren.

Kwaliteitsverschil

Qua bescherming verschillen dure en goedkope zonnebrillen vaak niet van elkaar, maar op andere vlakken is dit wel het geval. Zo zit er vaak verschil in kwaliteit. Een Ray-Ban zonnebril is over het algemeen van betere kwaliteit dan een merkloze zonnebril. Dit komt doordat de materialen waarvan de bril gemaakt is, van betere kwaliteit zijn. Hierdoor kan zo’n zonnebril over het algemeen tegen een stootje. Merkloze zonnebrillen zijn vaak een stuk minder stevig, waardoor je mogelijk snel een nieuwe moet kopen.

Gepolariseerde glazen

Een ander belangrijk verschil tussen goedkope en dure zonnebrillen zit hem in de glazen. Zo heeft een dure zonnebril vaak gepolariseerde glazen en een goedkope niet. Sommige mensen denken dat dit soort glazen beter beschermen, maar dat is niet het geval. Wel zijn ze doorgaans comfortabeler dan ‘standaardglazen’. Je hebt namelijk geen last van hinderlijke schitteringen als je voor een zonnebril met gepolariseerde glazen kiest.

Merk en design

Eén van de belangrijkste redenen waarom de ene zonnebril duurder is dan de andere, komt door het merk. Bij een merkzonnebril betaal je niet alleen maar voor de bril zelf, maar net zo goed voor het merk waarvan hij is. Vandaar dat een Gucci zonnebril een stuk duurder is dan de gemiddelde zonnebril die je bij de plaatselijke drogist koopt. Merkzonnebrillen hebben bovendien vaak een uniek design en dat drijft de prijs ook op.

© Pexels.com

Draagcomfort

Sommige mensen letten bij het kopen van een zonnebril alleen op de uitstraling. Wij kunnen ons voorstellen dat je wilt dat de bril er mooi uitziet, maar toch is het niet verstandig om je alleen hierop te focussen. Je wilt immers ook dat de bril lekker zit. Dit is ook een belangrijk verschil tussen dure en goedkope zonnebrillen. Dure zonnebrillen hebben vaak een beter draagcomfort. Ze zijn bijvoorbeeld vaak voorzien van neusvleugels, waardoor de zonnebril minder snel van je neus glijdt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *