Lifestyle & Interieur

Traprenovatie voor dichte trappen – uw nieuwe blikvanger in huis

Soms is het tijd om in huis iets te veranderen waardoor de hele kamer of woning een nieuwe look krijgt. In de meeste gevallen is de trap iets wat groot is en ook opvalt in de kamer. Een dichte trap renoveren is dan ook de ultieme manier om de woning te veranderen. Je creëert er direct een nieuwe blikvanger mee in huis. We gaan je laten zien waarom.

© Pexels.com

Waarom een traprenovatie?

De trap is vaak groot omdat dit een veilige constructie moet zijn voor mensen om via deze weg naar een hogere of lagere verdieping te gaan. In de meeste gevallen is de trap dus ook iets wat goed opvalt in de woning. Toch kiezen veel mensen al snel voor een nieuwe vloer of het wisselen van meubels wanneer zij iets nieuws willen. Een nieuwe trap kan daarentegen hetzelfde effect hebben en zorgt er tegelijkertijd ook nog eens voor dat de trap eindelijk aangepakt wordt. Bij een traprenovatie zal er dus gekeken worden naar de huidige staat van de trap. De monteur zal kijken naar de treden zoals deze nu zijn en direct ook een mooi plan maken om de trap te renoveren, maar waarom zou je kiezen voor een dichte trap?

Een dichte trap in huis

Met een dichte trap wordt een trap bedoeld waarbij de achterborden van de trap dicht zijn. Dit is het gedeelte waar je met je tenen tegenaan komt wanneer je je voet op een tree zet terwijl je de trap oploopt. Bij een open trap heb je deze borden dus niet, maar is alleen de tree zichtbaar van de trap. Een dichte trap is vaak veiliger omdat het niet mogelijk is voor de voet om door te schieten zoals dit bij een open trap wel het geval is. Daar komt ook bij dat een dichte trap vaak een heel ander design kan hebben dan een open trap. Welke trap iemand het mooiste vindt, heeft natuurlijk vooral te maken met smaak. Bij een renovatie zal de monteur de treden goed bekijken. Ook maakt hij een mal van de treden. De renovatie zal namelijk vooral bestaan uit het plaatsen van delen over de trap heen. Dit zijn delen die hij over de treden zelf heen zal plaatsen en exact passende delen die tegen de achterwand van de tree wordt geplaatst. Hierdoor hoeft dus niet de hele trap er uit gehaald te worden, maar kan de monteur de nieuwe delen gewoon passend over de trap maken. Dit maakt dat de trap er van alle kanten goed uitziet. Er is zelfs nog een mogelijkheid om LED verlichting onder de treden te maken zodat de trap in het donker ook goed zichtbaar is.

© Pexels.com

Tot slot

Zoek je naar een manier om de trap te vernieuwen dan is deze renovatie dus een ideale manier om een mooiere trap te krijgen welke zelfs kan dienen als nieuwe blikvanger in jouw huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *