Beauty & Fashion

De perfecte shampoo voor jouw haartype

De meest perfecte shampoo voor jouw haar, hoe bepalen we die nou? Aan de hand van jouw haartype kun je bepalen wat jouw haar nodig heeft om er stralend en gezond uit te zien. Natuurlijk is elk haar anders, maar in grote lijnen weet je hierdoor wel welke producten goed voor je haar zouden kunnen werken. Zo zie je er altijd ‘’haarfijn’’ uit!

De perfecte shampoo voor jouw haartype
© Pixabay.com

Vier haartypes
Ons haar is te verdelen in 4 verschillende haartypes. Over het algemeen zul je denken aan steil of krullend haar, maar hierin zijn nog veel verschillen. Voor deze haartypes zijn er verschillende soorten shampoo die bijdragen aan mooi, gezond haar. De producten van het merk kerastase zijn erg fijn onderverdeeld en uitgelegd zodat je weet welk product goed is voor jouw haartype.

Haartype 1: steil haar
Om te beginnen is er haartype 1: steil haar. Veel mensen hebben haartype 1. Mensen met haartype 1 hebben snel last van vettig haar. Ten eerste is het dus belangrijk om je haar niet te vaak te wassen. Dit kan tegenstrijdig klinken maar door je haar te wassen met shampoo verwijder je natuurlijke oliën en vetten die juist gezond zijn voor je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar dit gaat compenseren en sneller weer vettig wordt. Omdat steil haar vaak snel plat langs je gezicht gaat hangen is het goed om een shampoo te gebruiken die zorgt voor volume. Met bijvoorbeeld de kerastase shampoo Volumfique Bain Volume. Om het volume langer te behouden, is het handig om een shampoo te gebruiken die het haar wat stugger maakt. Daarnaast heeft haartype 1 wel een conditioner nodig voor een goede hydratatie om pluis tegen te gaan.

Haartype 2: haar met slag
Haar met een slag erin of ook wel golvend haar genoemd is aan de bovenkant steiler en meer krullend of golvend aan de onderkant. Het gevaar van dit haartype is dat het haar aan de bovenkant glanzend en sterk toont, maar aan de onderkant is het kwetsbaarder en kan het snel afbreken. In vochtig weer absorbeert dit haar water en wordt het bol en pluizig, daarom is hier ook een shampoo en/of conditioner nodig die zorgt voor een goede hydratatie. Met een shampoo voor beschadigd en/of droog haar zorg je voor een goede voeding van het haar.

De perfecte shampoo voor jouw haartyp
© Pixabay.com

Haartype 3: krullend haar
Veel mensen zouden gezegend willen zijn met krullend haar, maar krullen hebben wel veel verzorging nodig. Ook krullend haar kan snel uitdrogen waardoor het gaat pluizen. Een goede hydratatie is super belangrijk. Voor dit haartype heb je een echt voedende, liefst sulfaat-vrije shampoo en conditioner nodig. De shampoo Discipline Bain Fluidealiste Sans Sulfate is super fijn voor dit haartype. Om te zorgen dat het haar echt niet uitdroogt is een leave in conditioner ook een goede keus.

Haartype 4: kroeshaar
Kroeshaar is het meest kwetsbare en droge haartype. Om dit haar goed te beschermen en zacht te houden is gebruik van een diep voedende shampoo, conditioner en eventueel oliën nodig zoals bijvoorbeeld de Nutritive Bain Magistral shampoo.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *