Beauty & Fashion

Met deze warme thermo sokken kan de verwarming wel een graadje lager

We weten allemaal dat de energieprijzen gigantisch aan het stijgen zijn. De gegeven uitleg hiervoor is dat er weinig reserves zijn en een beperkte nieuwe aanvoer van gas. Hierdoor kwam er meer vraag naar gas en ging de prijs dus stijgen. Hoe dan ook wij moeten meer betalen als we de kachel een graadje hoger willen zetten deze winter. Veel mensen hebben daarom ook een toevoeging van de overheid gekregen. Maar evengoed moeten we wel zuinig doen en de kachel niet te hoog zetten zodat we het allemaal kunnen bekostigen. Je kunt veel zelf doen. Minder de kachel aan en dikke truien aantrekken. En wat dacht je van lekkere warme thermo sokken dragen! In deze blog meer daarover!

© Pexels.com

Wat zijn thermosokken?

Thermosokken zijn sokken die je voeten extra lekker warm houden. Ze zijn namelijk gemaakt van isolerende materialen hetgeen superlekker is. Hierbij kun je denken aan warme materialen zoals wol, veel gebruikt hiervoor zijn alpacawol en merinowol. Wol heeft veel natuurlijke en goede eigenschappen, zo kan het vocht heel goed absorberen. Ook ademt het goed en het kan de temperatuur perfect regulieren, daardoor heb je nooit veel te warme (en zeker geen koude) voeten! Lekker met een beker chocomel voor je favoriete Netflixxserie met een paar warme sokken aan is dan ook erg confortabel!

Wol in combinatie met bamboevezels

Sommige thermosokken bevatten naast wol ook bamboevezels. Daardoor nemen ze nog beter en sneller vocht op, en houden dit vast. Wanneer je zweet, verdampt het zweet ook weer op een natuurlijke manier (door onze lichaamswarmte), waardoor je voeten niet bloedheet worden en lekker aangenaam blijven voelen. Waarom is dit absorberen en afvoeren van vocht nu zo’n belangrijke eigenschap van thermosokken? Omdat zweetvoeten, je zou het niet denken, vaak voor koude voeten zorgen. En wanneer je sokken door zweet vochtig zijn trekken ze ook weer kou aan waardoor je koude voeten krijgt.

Absorberen en verdampen

Vandaar dat absorberen en laten verdampen van vocht een eigenschap is van goede thermosokken. Draag je de juiste thermosokken, dan blijven je voeten en sokken droog, en worden dus ook niet snel koud. Heb je snel last van allergie bij wol? Er bestaan thermosokken die gemaakt zijn van meerdere materialen of speciale materialen waardoor je niet snel last krijgt van prikken. Zo bestaan er sokken die gemaakt zijn van de binnenvacht van Rambouillet Merino schapen. Omdat deze wol zeer fijn is, komt allergie hiervoor niet snel voor.

© Pexels.com

Waar te koop?

Maar waar koop je nu van die lekkere warme thermosokken? Online kun je er superveel vinden. Dus even googlen en je hebt al diverse websites in beeld waar je je slag kunt slaan. Of het nu gaat om merinowollen outdoor sokken of Noorse wollen sokken, online vind je ze te kust en te keur. Ook bij diverse natuurwinkels of wandelwinkels zul je ze kunnen vinden. Ga niet voor een te goedkope kwaliteit want goedkoop is nog altijd duurkoop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *