Lifestyle & Interieur

Zo kies je de juiste raamdecoratie

Het inrichten van je woning is een leuke, maar ook pittige klus. Zeker wanneer het om raamdecoratie gaat. Heb je eindelijk de vloer, bank en keuken uitgekozen, moet je alle ramen nog gaan decoreren. Juist die raamdecoratie heeft een grote invloed op je interieur, dus je wilt zeker weten dat deze bij de rest van je woning past. Tot slot blijft je raamdecoratie vaak jaren hetzelfde. In dit artikel geven we daarom een aantal tips mee voor het kiezen van de juiste raamdecoratie.

© Pexels.com

Voor welk type raam zoek je raamdecoratie?

Laten we beginnen bij het begin: het type raamdecoratie dat je nodig hebt. Ook het type van het raam is erg belangrijk. Gaat het om het raam in de woonkamer? Of juist in de keuken of slaapkamer? Denk bijvoorbeeld aan een draaikiep raam, dakraam, schuifpui of deur. Het type raam dat je gaat decoreren heeft veel invloed op het soort raamdecoratie waar je uit kunt kiezen. In de slaapkamer wil je er zeker van zijn dat er sprake is van verduistering om de kwaliteit van het slapen te bevorderen, terwijl je in de woonkamer misschien juist genoeg lichtinval wilt hebben maar wel met behoud van privacy. Zo kun je dus kijken naar verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer en jaloezieën in de woonkamer.

Wat zijn je wensen?

Je wensen omtrent de stijl en wat de raamdecoratie uit moet stralen is ook erg belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een ruimte optisch groter wilt laten lijken kun je het beste kiezen voor een een lichte en neutrale kleur. Wil je juist een warmere uitstraling, dan zijn donkere kleuren een betere keuze . Daarnaast benadrukken verticale strepen de hoogte van een ruimte en horizontale strepen de breedte van de ruimte. Vraag jezelf ook af hoe gevoelig je bent voor licht en privacy.

© Pexels.com

Wat is je budget?

Niet geheel onbelangrijk: je budget. Er zijn tal van soorten raamdecoratie in verschillende prijscategorieën. Bedenk daarom ook wat je budget is en ga in die categorie zoeken. Zonde als je een raamdecoratie vindt wat wellicht helemaal niet in je budget past, want dan moet je het zoekproces weer opnieuw beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *