Lifestyle & Interieur

Een mooi interieur voor weinig geld

Niets zo leuk als een aangenaam, mooi en stijlvol interieur. Maar heel vaak kosten decoratie en andere vormen van verfraaiing veel geld, en dat is natuurlijk minder leuk! Toch bestaan er veel manieren om je interieur een nieuwe look te geven zonder je daardoor blauw te betalen. Hoe kan je je woning nu nieuw leven inblazen, voor weinig geld? Maak gebruik van de volgende tips!

Een mooi interieur voor weinig geld
© Pixabay.com

De beste tips voor een mooi interieur voor weinig geld

Geld besparen, dat kan door op je uitgaven te laten, geen extraatjes te kopen en duurzamer te wonen. Aan de andere kant wil je natuurlijk je interieur ook mooi en gezellig houden. Ben je op zoek naar manieren om beide te combineren? Lees dan snel verder!

  1. Doe-het-zelfdecoratie

Zelf je decoratie maken voor in huis, dat is nog eens een goede manier om geld te besparen! Zelfgemaakte decoratie, van kadertjes tot houten spulletjes en meer, kost doorgaans heel weinig. Je moet enkel betalen voor wat knutselgerei en materiaal, maar voor de rest kost het je niets. Daarbij is een interieur dat met zelfgemaakte decoratie is verfraaid natuurlijk ook een stuk mooier!

  1. Ga op zoek naar koopjes

Wil je dan toch je decoratie en andere benodigdheden aankopen? Zorg er dan voor dat je wat kunt besparen, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar kortingen. Heel wat winkels hebben tijdens feestperiodes of op andere dagen producten in de aanbieding, waardoor je een groot percentage van de prijs minder betaalt. Met een beetje zoekwerk kan je zo goedkoop decoratie en verfraaiing voor je interieur op de kop tikken!

Een mooi interieur voor weinig gel
© Pixabay.com
  1. Houd het eenvoudig en overzichtelijk

Nog een goede manier om minder geld uit te geven aan je interieur? Gewoon minder kopen! De verleiding om je woonkamer, keuken en slaapkamer vol te zetten met kadertjes, bloemen en andere spullen is groot, maar minder is vaak meer. Hoe minder je koopt, hoe lager je uitgaven zullen zijn. Natuurlijk moet je jezelf geen strenge limiet opleggen, maar als je ondervindt dat je je interieur met minder spulletjes ook gezellig en mooi kunt maken, waarom zou je dan meer uitgeven?

  1. Meer natuurlijk licht in huis

Vervolgens is het de moeite waard om méér natuurlijke lichtinval in huis te creëren. Verlichting die je aan het plafond of de muur hangt is natuurlijk altijd leuk en stijlvol, maar wat als je ook daarop heel wat geld kunt besparen? Vooral tijdens de lente en zomer is extra verlichting misschien wel overbodig. Houd gewoon de ramen en rolluiken vaker open en je geniet van heerlijk zonlicht. Dat maakt je woning niet alleen gezonder, het zorgt ook voor extra warmte én een gezellige atmosfeer!

  1. Een opvallende toets is goud waard

Heb je het gevoel dat je interieur er uiteindelijk toch wat te sober en te kaal uitziet? Geen zorgen: je kan daar snel verandering in brengen door één of een paar opvallende elementen in het interieur te verwerken. Op die manier betaal je niet al te veel geld, maar krijgt je woning wel meteen een compleet andere look. En dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Edwig zegt:

    Al mijn meubels komen uit de kringloopwinkel. Ik heb ze zelf niet meer moeten oppoetsen, want dat doen ze daar al. Echt, ik durf niet zeggen hoe goedkoop mijn interieur is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *