Lifestyle & Interieur

3 eyecatchers voor de keuken

De bouw van een nieuwe keuken is een opdracht waar heel wat bij komt kijken: van planning tot inrichting en het bouwen zelf, er kruipen heel wat tijd en energie in. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het werk daarna helemaal af is: misschien wil je je keuken wel een extra unieke finishing touch geven, met een eyecatcher bijvoorbeeld.

3 eyecatchers voor de keuken
© Pixabay.com

Eyecatchers in de keuken zijn zeker en vast een meerwaarde voor het interieur. Maar op welke manieren kan je deze ruimte nu precies een leuk accentje geven? Hieronder lees je enkele handige tips!

De beste eyecatchers voor in de keuken

Een eyecatcher is kortweg een stuk decoratie of onderdeel van een ruimte dat de aandacht trekt en de look en feel van de kamer helemaal verandert. Ook in de keuken kan je een dergelijke eyecatcher plaatsen. In het onderstaande overzicht vind je enkele goede voorbeelden:

1. Een keukenmachine met kleur

Zijn de meeste apparaten en elektrische toestellen in je keuken in een sobere kleur, zoals wit of zwart? Dan is het misschien een goed idee om daar een accentje aan toe te voegen! Zo is een gekleurde keukenmachine altijd leuk, niet alleen omdat het erg functioneel is maar ook omdat het je keuken meteen een creatieve look geeft. Steeds meer huishoudens, zelfs die met een moderne inrichting, kiezen voor keukenapparatuur met een opvallend kleurtje om het geheel wat op te fleuren.

2. Houten planken en potten

Daarbij kan je je moderne of industriële keuken ook mooi afwerken met houten elementen, zoals planken en potten. Deze vormen niet enkel een stuk decoratie, maar kunnen ook nuttig zijn: waarom plaats je er bijvoorbeeld je kruiden niet op, in glazen bokalen, voor een landelijke uitstraling? Ook kan je er plantjes en bloemen in zetten, zodat je strakke keuken iets natuurlijker oogt. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om hout ook in een moderne look te verwerken, zonder dat de chique uitstraling hierdoor negatief wordt beïnvloed!

3 eyecatchers voor de keuke
© Pixabay.com

3. Meer groen!

Als aanvulling op het voorgaande puntje kan je ook de natuur gebruiken als eyecatcher in je keuken. Als je bijvoorbeeld vooral sobere en basiskleuren gebruikt voor de muren, vloer en meubilair, is het geen slecht idee om daar wat leven in te brengen. Plaats bijvoorbeeld in de hoek van de kamer een aantal tropische planten bij elkaar, zodat je een heuse mini-jungle krijgt. De voordelen van zo’n jungle gaan ver: niet alleen voelt de ruimte een stuk gezelliger en huiselijker aan, ook wordt de lucht in de keuken zuiverder. En dat is natuurlijk maar mooi meegenomen!

Haal méér uit je keuken met de beste eyecatchers

Eyecatchers zijn méér dan gewoon een accentje in je interieur. Ze zorgen voor een compleet nieuwe look en feel, zonder overweldigend of chaotisch over te komen. Bovenstaande voorbeelden kunnen je in elk geval al goed op weg helpen om je keuken een stuk aangenamer, stijlvoller en persoonlijker te maken. Het resultaat is dat jij én je gasten méér genieten van je keuken – en dat ook koken een stuk leuker wordt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *