Lifestyle & Interieur

5 onderhoudsvriendelijke kamerplanten

Kamerplanten in huis, dat willen we allemaal wel. Maar lang niet iedereen heeft tijd en zin om die prachtige planten in de best mogelijke conditie te houden. Niet iedereen is ook geïnteresseerd in wat nu een goede plek is voor een plant en hoe je hem het beste verzorgd. En laten we eerlijk zijn: jij kent vast ook mensen die stomweg vergeten om hun planten water te geven, toch? Welke planten zijn al blij met een klein beetje verzorging en doen het in alle omstandigheden gewoon goed? Hier komen ze.

5 onderhoudsvriendelijke kamerplanten
© Pixabay.com

Aloë Vera

Op nummer één hebben wij de Aloë Vera gezet. Dit is een prima plant als je bij wijze van spreken niet eens weet wat de onder- of bovenkant van een plant is. Dat is overigens bij de Aloë Vera juist wel heel erg duidelijk: zijn mooie lange stekels steken fier omhoog! We hebben het hier over een vetplant. Misschien weet je het al: vetplanten hebben juist in dit opzicht één groot voordeel. Ze hoeven niet al te vaak water. Waar bij andere planten de grond niet uit mag drogen, is dat bij de Aloë Vera juist prima. Eens in de twee weken water geven is dan ook voldoende. Leuk weetje: mocht je een keer wat verbrand zijn in de zon, het sap van deze kamerplant verzacht de verbrande huid.

ZZ plant

De ZZ plant, oftewel helemaal volledig uitgeschreven de Zamioculcas Zamiifolia, is afkomstig uit Afrika. Hij is nog redelijk nieuw in ons kikkerlandje, maar ook populair vanwege zijn onderhoudsvriendelijkheid. De ZZ plant heeft een wat stoere look. In de zomer vraagt hij toch wel wekelijks om water, in de winter kan hij best tot vier weken zonder. Hoe makkelijk is dat? Geef je hem een keer teveel water, dan geeft hij zelf een signaal af: zijn onderste bladeren worden dan geel.

Graslelie

De graslelie is weer een hele andere plant met zijn groen met witte bladeren. Behalve op een tafel of kast doet hij ’t ook erg goed als hangplant. Met deze graslelie haal je ook nog eens een luchtzuiveraar in huis, twee vliegen in één klap dus. Hij heeft wel net ietsje meer water nodig dan de vorige planten. Geef hem om de paar dagen een flinke scheut en hij is helemaal blij. Verder heb je er namelijk geen omkijken naar.

5 onderhoudsvriendelijke kamerplante
© Pixabay.com

Pothos

Als we hebben over onderhoudsarme planten móet de Pothos zeker ook aan bod komen. Dit zou wel eens de makkelijkst te onderhouden kamerplant kunnen zijn. Hij heeft hartvormige bladeren. Hij houdt wel degelijk van indirect zonlicht, maar is ook tevreden met weinig licht van buiten of zelfs alleen kunstmatige verlichting. Wat een topper. Ook de Pothos is trouwens een zuiverende plant.

Chinese Evergreen

Tot slot van ons rijtje een plant uit het verre Oosten. De Chinese Evergreen is een sieraad in elke kamer. Hij heeft prachtige bladeren die allemaal weer net een ander patroon hebben. Dit is typisch zo’n plant die er nog prima bijstaat als je een paar weken op vakantie bent geweest en vergeten was iemand te vragen jouw planten te verzorgen. Welkom dus, Chinese Evergreen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *