Lifestyle & Interieur

Hoe reinig je sportkleding?

Sporten is heerlijk. De was na afloop is wel wat minder. Helemaal als je eigenlijk geen idee hebt wat je met die bergen vuile sportkleding moet doen. Want hoe kun je deze nou het beste wassen zonder ze dof te laten worden of zelfs te laten krimpen?

Het reinigen van sportkleding is van essentieel belang. Tijdens het sporten transpireer je veel. Hierdoor ontstaan er nare luchtjes en een broedplaats voor bacteriën. Wanneer de kleding te weinig of onjuist gewassen worden, kan dit er toe leiden dat de luchtjes niet meer zullen verdwijnen. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen met enkele simpele tips. In dit artikel vind je de beste tips & tricks om jouw sportkleding voortaan hygiënisch en efficiënt te wassen.

© Pexels.com

Aparte was

Het is misschien niet even goed voor het milieu, maar wel dé manier om het textiel mooi te houden. Namelijk door alle sportkleding samen in één draai te wassen. Alleen de sportkleding dus. Zorg er dus voor dat je voldoende sportkleding in huis hebt, zodat je een hele week kunt sporten en zo een volle draai kunt krijgen. Voeg vervolgens speciaal sport wasmiddel toe. Deze is speciaal ontwikkeld om nare luchtjes door het sporten te verwijderen, zonder het textiel te beschadigen.

Wil je toch alles tegelijkertijd wassen? Week de kleding dan eerst ongeveer een half uurtje in een badje met azijn. Op die manier zorg je ervoor dat het textiel niet onnodig wordt aangetast tijdens de wasbeurt. Bovendien neutraliseert het azijn ook al de nodige nare luchtjes.

Wacht niet te lang

Ben je wel eens vergeten om je sportkleding uit de tas te halen? Dan heb je vast ook wel eens ervaren hoe snel dit gaat ruiken. Bovendien is de kans groot dat deze geur zich volledig aan het textiel gaat hechten en daardoor nog maar lastig te verwijderen is. Hetzelfde geldt voor sportkleding van de kinderen die de hele zomervakantie in de tas blijven zitten. Geen goed idee en meestal reden om nieuwe kleding te kopen. Probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe sneller je het wast, hoe groter de kans dat de kleding altijd heerlijk blijft ruiken.

© Pexels.com

Niet in de droger

Heb je een wasdroger en vind je het altijd wel gemakkelijk om alles in één keer hierin te stoppen. Probeer dit dan te laten met je sportkleding. Sportkleding is vaak van materialen gemaakt die hier niet zo goed tegen kunnen. Bovendien is het ook niet zo eco-vriendelijk. Wees daarom verstandig en laat de kleding gewoon aan de lucht drogen. Dat gaat bijna net zo snel en het is een stuk beter voor je kleding.

Niet te warm wassen

Het lijkt vanzelfsprekend om op hoge temperaturen te wassen. Zeker als je bang bent voor bacteriën. Echter, kleding wordt net zo schoon als je op dertig graden wast. Bovendien beschadigt het textiel dan ook minder snel. Als je de kleding van tevoren ook nog een azijnbadje geeft en sport wasmiddel gebruikt, kun je er vanuit gaan dat alle bacteriën verdwenen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *