Gezond & Wel

3 dingen waarmee je rekening moet houden na een haartransplantatie

Wanneer u lijdt aan ernstig haarverlies, kunt u zich onzeker voelen over de kale plekken op uw hoofd. Hoewel het heel gewoon is – vooral veel mannen worden al op jonge leeftijd kaal – kan het een zeer storende factor in jouw leven zijn. Je minder zeker voelen over je uiterlijk kan je sociale en zakelijke leven beïnvloeden. Gelukkig is er een praktische oplossing voor ernstig haarverlies: een haartransplantatie. De haartransplantatie is een behoorlijke investering, en niet 1,2,3 geregeld maar het kan u zelfvertrouwen geven en daarmee ook weer meer plezier en succes in jouw leven. Ben je nieuwsgierig naar de consequenties die gebonden zijn aan een haartransplantatie? In dit blogartikel zetten we op een rijtje waar je op de korte termijn, rekening mee moet houden.

© Pexels.com

Slapen als Doornroosje

Jouw haarzakjes hebben na de ingreep echt tijd nodig om zich aan te passen aan hun nieuwe locatie en om een verbinding aan te gaan met het omliggende weefsel van jouw hoofdhuid. Daarom is het belangrijk om de eerste paar nachten na de operatie voorzichtig te slapen. Je wilt de verplaatste haarfollikels niet in gevaar brengen door veel te bewegen, voordat ze de kans hebben gehad om vast te groeien. Gebruik de eerste en tweede dag na uw operatie een extra kussen voor steun in de rug en gebruik eventueel een extra nekkussentje tijdens de eerste paar nachten. Het is namelijk belangrijk dat je hoofd tijdens het slapen wat hoger ligt dan de rest van je lichaam, hierdoor kunnen eventuele zwellingen afnemen. Ben je iemand die echt onrustig slaapt? Bouw jezelf dan in met kussens zodat je zo stil mogelijk blijft liggen.

Geen beweging tijdens de eerste week

Hoewel de ingreep geen grote impact op jouw lichaam heeft, is het wel heel belangrijk om het de eerste week rustig aan te doen en elke fysieke inspanning te vermijden – dit omvat ook seks (voor het geval je het je afvroeg). Het doel is vooral om de hartslag laag te houden, zodat je niet te veel zweet. Wanneer je zweet, wordt je hoofdhuid vochtig. Dit maakt de wond een stuk vatbaarder voor bacteriën en infecties die je daadwerkelijk heel erg ziek kunnen maken. Ook al voel je je goed, heb geduld en probeer de eerste week (fysiek) echt veel rust te nemen.  

© Pexels.com

Niet zomaar naar de kapper gaan

De eerste twee weken na jouw haartransplantatie is het belangrijk om alleen haarproducten te gebruiken die uitdrukkelijk zijn verstrekt door de kliniek waar je bent behandeld. Dit is omdat de ingrediënten in veel haarproducten jouw hoofdhuid kunnen uitdrogen, wat het succes van de transplantatie kan belemmeren. Bovendien moet u de eerste zes weken het gebruik van tondeuses of het verven van je haar ook absoluut vermijden., dit heeft een té grote impact op jouw nieuwe haar en kan de wond dusdanig irriteren dat je er lelijke littekens aan overhoudt. Om de hoofdhuid goed te laten genezen, moet u de eerste vier weken ook direct zonlicht of zonnebanken vermijden.

Ga voor kwaliteit en garantie  

De ingreep is een prachtige oplossing voor iedereen die te kampen heeft met flink haarverlies. Het is een manier om je volledige haar weer terug te krijgen en zelfs van betere kwaliteit dan je in eerste instantie had. Toch is het resultaat van de transplantatie ontzettend afhankelijk van hoe goed je zelf met de ingreep en het herstel omgaat. Ook is het kiezen van een goede, deskundige kliniek heel belangrijk voor een goed resultaat van de transplantatie. Wanneer je kiest voor een gerenommeerde kliniek zoals een een haarimplantatie Zantman kliniek., kun je erop vertrouwen dat de ingreep zorgvuldig en met veel deskundigheid wordt uitgevoerd. Als jij vervolgens er alles aan doet om het herstel te optimaliseren kun je binnen 6 tot 12 maanden volop genieten van een nieuwe bos vol haar. De Zantman kliniek heeft al 45 jaar ervaring en blijft zich continu ontwikkelen om de best mogelijke transplantaties uit te voeren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *