Gezond & Wel

Natuurlijke babyproducten: bescherm je baby’s huid

Als mama zie je je baby als een wonder. Een wonder dat te allen koste beschermd moet worden. Daarom zorg je voor de meest veilige babyspullen en gezonde en lekkere voeding. En ook je baby’s gevoelige huidje mag je niet vergeten. Zeg vaarwel tegen producten met synthetische en chemische stoffen en bescherm de babyhuid met de kracht van de natuur.

© Pexels.com

Biologische en natuurlijke babyverzorgingsproducten

Wist je dat 60% van wat je op de huid van je baby smeert, in de bloedbaan terechtkomt? Bovendien is een babyhuidje ook nog eens extra gevoelig voor uitslag, allergieën en eczeem. Synthetische en chemische producten en stoffen zijn dus sowieso uit den boze. Kies voor babyverzorgingsproducten met ingrediënten van 100% natuurlijke en biologische oorsprong. Gebruik bij voorkeur ook producten die vrij zijn van parfum. Zo kan je gerust zijn dat je kleine wonder niet te kampen krijgt met huidirritatie.

Parfumvrije babyverzorging

Natuurlijke babyverzorgingsproducten zonder parfum zijn beter voor de tere babyhuid. Sommige fabrikanten voegen etherische olie toe om de producten een lekkere geur te geven. Je kiest beter voor producten die dit niet bevatten. Je baby’s huidje is nu eenmaal heel kwetsbaar. En zulke oliën kunnen soms huiduitslag of eczeem veroorzaken. En dat risico wil je als ouder niet nemen. Geurloze producten zijn misschien minder fijn in gebruik, maar ze beschermen de huid van je baby wel écht goed. En dat is tenslotte wat telt!

Dode Zeezout voor het badje

Zout uit de Dode Zee bevat maar liefst 40 verschillende mineralen. Dat maakt het supergezond. Bovendien is het perfect voor de babyhuid: geurloos, vrij van parfum en zonder toevoegingen. Het heeft ook een helende werking. Erg goed tegen wratten of eczeem dus! Wist je trouwens dat Dode Zeezout dezelfde pH-waarde heeft als jouw vruchtwater? In bad gaan voelt voor je kleintje zo heel erg vertrouwd en veilig aan.

© Pexels.com

Natuurlijke babyolie voor na het badje

Natuurlijke babyolie op basis van calendula of goudsbloem is zeer huidvriendelijk en dus ideaal voor de tere huid van jouw baby’tje. Komt je baby uit bad? Smeer het vochtige lichaam dan nog in met de olie. Normaalgezien laat de olie geen vette laag na en trekt hij snel in. Met een soepel en zijdezacht huidje als gevolg. Je kan er je baby ook prima mee masseren!

Kies ook hier weer voor parfumvrije babyolie zonder etherische oliën. Dit om allergie, eczeem en (luier)uitslag te voorkomen.

Vergeet ook jezelf niet!

Naast natuurlijke verzorgingsproducten voor je kleintje, mag je ook je eigen verzorging niet vergeten. Elke zwangere of net bevallen mama, kan wat extra’s gebruiken.

Gebruik natuurzuivere producten zoals de babyolie die je voor je kleintje gebruikt. Hij beschermt niet enkel de babyhuid, maar ook die van jou! De olie is perfect voor de verzorging van je zwangere buik. Maar ook na de bevalling helpt hij littekens en striae te voorkomen. Last van tepelkloven omwille van borstvoeding? Ook dan is de olie jouw redder in nood. Natuurzuivere olie op basis van calendula is eetbaar dus geen nood wanneer je je baby nog borstvoeding geeft en je de olie gebruikt hebt op je borsten of tepels.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *