Gezond & Wel

Zijn autoflowering of feminized wietzaadjes beter?

Wil je op het internet wietzaadjes kopen? Je ziet dan vaak twee bepaalde termen voorbijkomen: autoflowering en feminized. Je moet dan ook bepalen waarvoor je kiest, maar als beginner weet je natuurlijk niet wat de voor- en nadelen zijn van beide soorten wietzaden. In dit artikel geven we je daarom meer informatie over autoflowering en feminized wietzaadjes!

© Pexels.com

Laten we starten door te zeggen dat het niet per se terecht is om autoflowering en feminized wietzaadjes met elkaar te vergelijken. Het is namelijk ook mogelijk om zaden te kopen die beide kenmerken hebben of juist geen één van de twee. Desondanks kiest men vaak voor autoflower óf feminized zaadjes.

Autoflowering staat voor het automatisch bloeien van de wietzaadjes zodra ze volwassen zijn. Feminized betekent juist dat er alleen vrouwelijke bloemen uit de zaden komen. Je kunt dus ook nog autofeminized wietzaadjes kopen, wat zaden zijn die automatisch bloeien en alleen maar vrouwelijke bloemen produceren. De zaadjes die zowel vrouwelijke als mannelijke knoppen produceren, heten regulier. De zaden die bloeien als de lichtcyclus verandert, staan daarnaast bekend als fotoperiode.

De voordelen van autoflowering tegenover feminized

Autoflowering wietzaadjes hebben ten opzichte van feminized zaden een paar grote voordelen. Zo is het goed om te weten dat je deze zaden in vrijwel elk klimaat kunt kweken, ook in de buitenlucht. Je kunt buiten zelfs meerdere oogsten per seizoen hebben met autoflower wietplanten. Ook hoef je je geen zorgen te maken over lichtvervuiling. Bovendien zijn ze sneller klaar dan feminized zaadjes aangezien ze al snel in bloei komen, namelijk vaak al na ongeveer drie weken. Ook zijn de autoflowering wietplanten meestal kleiner, wat geschikt is als je weinig ruimte hebt voor het kweken van de planten.

© Pexels.com

De voordelen van feminized tegenover autoflowering

Waar de autoflowering zaadjes een paar voordelen hebben ten opzichte van de feminized wietzaadjes is dit andersom natuurlijk ook het geval. Zo is het goed om te weten dat de feminized planten meer THC bevatten dan de autoflower wietplanten. Ook leveren feminized zaden meestal meer gram per vierkante meter op dan de autoflower zaden, al kan het verschil in opbrengst per plant erg groot zijn. Wel is het altijd een pluspunt van de feminized wietzaadjes dat ze meer ruimte laten voor beginnersfouten. Je hebt bij deze planten immers tijd om de fouten te herstellen, terwijl je ook nog eens erg goede klonen krijgt van de feminized wietplanten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *