Beauty & Fashion

Met welke schoenen kun je je look afmaken?

De schoenen maken de man zeggen ze weleens en dat is helemaal waar. Vooral onder een korte broek is het kiezen van de juiste schoen erg belangrijk. Met schoenen kun je jezelf laten zien en een echte statement maken. Veel mannen vinden het lastig om te beslissen wat voor soort schoen onder welke outfit hoort, dus in dit artikel geven we je een aantal tips!

© Pexels.com

De schoenen maken de man

Voor de mannen die een casual look willen creëren en voornamelijk comfortabele schoenen aan willen, kunnen het beste kiezen voor heren sneakers. Je kunt kiezen uit hele bijzondere uitvoeringen, maar er zijn ook simpele uitvoeringen beschikbaar die je kunt afwisselen qua kleur. Zit een schoen lekker en zijn er meerdere kleuren beschikbaar, dan kun je er meer kopen en deze afwisselen. Wil je wat netter voor de dag komen, dan kun je kiezen voor loafers of bootschoenen. Kies op basis van je outfit de schoenen. Ben je representatief gekleed met een chino broek en een polo shirt? Dan kun je beter voor loafers of bootschoenen gaan. Ben je casual gekleed, ga dan voor sneakers.

Wat voor schoenen draag je onder een korte broek

Welke schoenen je moet dragen onder een korte broek heren, hangt af van het type broek dat je draagt. Heb je een nette chino korte broek aan, dan kun je hieronder het beste ook nettere schoenen dragen; bijvoorbeeld loafers of bootschoenen. Heb je een sportieve korte broek aan, dan kun je hieronder bijvoorbeeld leuke sneakers dragen. Als het heel erg warm is, kun je eventueel ook nog nette slippers of sandalen dragen onder de korte broek. Zorg dat je de kleuren goed op elkaar afstemt, maar het belangrijkste is uiteraard dat je je comfortabel voelt in jouw gekozen outfit. Als iets lekker zit, straal je dit ook uit.

© Pexels.com

Kun je sokken dragen in je sneakers?

Om maar direct een antwoord op deze vraag te geven: ja, je kan en mag sokken dragen in sneakers. Het is namelijk niet prettig om met blote voeten in je sneakers te stappen. Het maakt wel een groot verschil met wát voor sokken je in je sneakers draagt. Zo is het sterk af te raden om (hoge) sportsokken te dragen in sneakers. Kies in plaats daarvan voor nette sneakersokken. Dit zijn sokken die tot de enkel komen, waardoor het geheel er netter uitziet. Je hebt sneakersokken in diverse kleuren zoals wit, grijs en zwart. Je ziet vaak een klein randje boven je sneaker uitkomen, dit is echter niet storend en kun je gewoon zo dragen. Ook in de winter kun je sneakersokken dragen zonder bang te hoeven zijn voor koude voeten, je hebt ze namelijk ook in wat dikkere uitvoeringen. Op die manier kun je representatief, maar toch met warme voeten de koude dagen doorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *