Lifestyle & Interieur

Raamdecoratie om jaloers van te worden

Iemand die stiekem door de lamellen van jaloezieën heen kijkt. Je ziet het regelmatig in films en bij artikelen op websites. Het ziet er onheilspellend uit. Wat schuilt er aan de andere zijde van het raam? Zo mysterieus zijn jaloezieën eigenlijk niet, praktisch zijn ze wel. En ze zien er ook nog eens strak en verzorgd uit. Ontdek de nieuwe generatie automatische jaloezieën op deze pagina. Ook onthullen we waar deze unieke raamdecoratie vandaan komt.

© Pixabay.com

Gluren bij de buren

Raamdecoratie is meer dan een decoratieve lap stof voor het raam. Het fungeert als zonwering en het biedt privacy. Jaloezieën nemen een unieke plek in want je kunt ze openen als ze gesloten zijn. Het concept van de jaloezie komt uit het Midden-Oosten waar houten frames met dunne latten werden gebruikt om de harem van welgestelde personen te onttrekken aan het zicht. Er kwam wel licht doorheen maar gasten konden de bevallige dames in de harem niet zien. In de twintigste eeuw zijn jaloezieën opnieuw in de belangstelling komen te staan en met name het merk ‘Luxaflex’. Het systeem met koordjes bracht deze vorm van raamdecoratie naar de moderne samenleving. Alleen jammer van dat scheeftrekken… Dat is echter verleden tijd dankzij automatische jaloezieën die voorzien zijn van een motorbuis. Wil je meer weten over de werking van automatische jaloezieën? Bekijk Somfy.nl voor alle smart home producten die deze fabrikant levert.

Altijd het juiste licht

De voornaamste redenen om voor jaloezieën te kiezen zijn:

  • Mooi design
  • Praktisch in gebruik
  • Privacy verhogend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Veelzijdigheid

Omdat je de horizontale lamellen kunt draaien heb je veel meer controle over het invallend licht. Zo kun je overdag de kamer baden in zonlicht of juist heel sfeervol maken. Die stroken licht met schaduw zorgen voor een luxueuze uitstraling. In films maken ze veel gebruik van roosters en jaloezieën om de set op een sfeervolle wijze te belichten. Met automatisering kun je de lamellen zelfs laten openen of sluiten als je niet thuis bent. Je kunt dit regelen met een app en zelfs met een lichtsensor die reageert op licht of donker. Poweredblinds is een alles-in-één systeem waarin een Somfy motorbuis aanwezig is. Wat maakt de automatische jaloezieën van Poweredblinds zo uniek? Eigenlijk zijn er meerdere onderscheidende kenmerken om te noemen. Het voornaamste kenmerk naast de opties voor automatisering is de keuze die je hebt om thuis een oplossing op maat samen te stellen.

© Pixabay.com

Wel of niet slim?

De trend van de laatste jaren is het ‘smart’ maken van je huis. Denk aan lampen die ‘weten’ wanneer het donker wordt en de koppeling tussen apparaten. Somfy heeft hiervoor het TaHoma systeem ontwikkeld dat niet alleen werkt met Poweredblinds maar met tientallen merken en honderden producten. Je kunt zo een maatwerk slimme woning inrichten. Heb je daar geen behoefte aan? Geen probleem want Poweredblinds elektrische jaloezieën zijn ook leverbaar met Bluetooth bediening. Je kunt dan wel gebruik maken van de afstandsbediening om de raamdecoratie op afstand te bedienen maar het systeem hoeft niet gekoppeld te worden aan een centraal netwerk. Je moet op voorhand een keuze maken want een Bluetooth systeem kun je later niet aanpassen naar een smart verbinding. Op de website van Poweredblinds kun je hier meer over lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *