Lifestyle & Interieur

3x waarom je kaarsen moet branden deze winter

Sommige mensen omringen zichzelf dagelijks met tientallen kaarsen, terwijl anderen op hun hand kunnen tellen hoe vaak ze per jaar kaarsen aansteken. Liefhebber of niet; kaarsen hebben veel voordelen waar je deze winter gebruik van wil maken. Hieronder zetten we de drie voornaamste redenen voor je op een rij!  

© Pexels.com

Lekker warm

Het wordt deze winter koud, waarschijnlijk zelfs kouder dan we gewend zijn. Daarom gaan we vaak meer stoken; de verwarming moet namelijk harder werken wanneer het kouder is. Maar met de huidige gas- en energieprijzen is dit alles behalve wenselijk. Er wordt dan ook veel nagedacht over manieren om het huis warmer te maken zonder de verwarming hoger te hoeven zetten; dikkere sokken, wollen truien, een extra plaid op je bed en vuur stoken in de haard zijn allemaal mogelijkheden. Kaarsen zorgen er niet alleen voor dat je huis wat warmer wordt, ze zorgen ook voor een warm gevoel. Het staat knus en gezellig en geeft daarnaast, als je dichtbij genoeg komt, warmte af! Er zijn dan ook genoeg goedkope kaarsen waarmee je, zonder een vermogen uit te hoeven geven, je woning behaaglijker kunt maken. 

Voel je goed

Met de komst van de winter wordt het kouder, donkerder en gaan we vaak minder naar buiten. De zon zien we sporadisch en de regen en hagel ketsen tegen de ramen. Dit kan voor veel mensen een winterdip veroorzaken. Voor de één is deze minder zwaar dan de ander, echter is een winterdip natuurlijk voor iedereen vervelend. Dit is waar een geurkaars van pas kan komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat geuren een positief effect hebben op de mentale gezondheid. Met geurkaarsen kun je jezelf een psychologische boost geven op een dag waarop je dit wel kunt gebruiken. Veelal gaat dit om natuurlijke geuren die door het onderbewustzijn worden gekoppeld aan jeugdherinneringen. Zo kan de geur van dennen je doen denken aan een wandeling in het bos met een grootouder. Of de geur van een kampvuur je terugbrengen naar een kampeerweekend met vrienden.

© Pexels.com

Relaxed bezig 

Wanneer je de hele dag aan het werk bent, kan een kaarsje aansteken bij jouw activiteit in de avond een relaxed gevoel geven. Je kunt bijvoorbeeld eens op de bank gaan zitten en met een kop thee naar muziek luisteren terwijl je concentreert op de vlam van een kaars. Er zijn ook speciale kaarsen die knisperen als een kampvuur. Je kunt dan ook van het geluid genieten en even helemaal tot jezelf komen. Als je een keer een nieuwe hobby wil uitproberen, kun je ook zelf kaarsen maken. Dit is een rustige, relaxte hobby die je zelf zo simpel of uitgebreid kunt maken als je wilt. Op die manier heb je altijd wat te doen, of je nu kaarsen gaat maken of van kaarsen gaat genieten.     

Maak in de winter gebruik van deze voordelen en ontdek zelf wat kaarsen allemaal voor je kunnen betekenen. Genieten van de gezelligheid en warmte is hoe dan ook al een groot voordeel voor iedereen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *