Lifestyle & Interieur

Je creativiteit een boost geven? 5 tips!

Tijdens het werken of studeren heb je regelmatig je creativiteit nodig. Maar wat als je creativiteit ineens ver te zoeken is? Dat kan het toch flink ingewikkeld maken om een project of opdracht af te krijgen. Met déze tips krijg je je creatieve gevoel weer terug.

© Pexels.com

Pak een pauze

We hebben vaak de neiging om maar door te gaan en door te gaan. Maar als je creativiteit je in de steek laat, ben je waarschijnlijk juist toe aan een pauze. Je kunt dit immers niet forceren. Geef daarom gewoon toe aan dat momentje van rust. Of dit moment nu kort of lang duurt. Korte pauze? Maak dan zeker een smaakvolle kop koffie voor jezelf klaar. Met compatible Senseo koffiepads staat dat kopje zo voor je klaar, al ben je nog zo druk. Geniet er bewust van, want dat kun je goed gebruiken. Verder is het een tip om tijdens je pauze lekker naar buiten te gaan. Zeker bij goed weer! Hier doe je al snel weer nieuwe inspiratie op om straks weer goed aan het werk te gaan.

Koffie doet wonderen

Een lekkere kop koffie tussendoor doet wonderen! Drink koffie in je pauze, zoals we hierboven al noemen. Maar ook tijdens je werkmomenten kun je er steeds weer een kopje bij pakken natuurlijk. Ook Tassimo cups zijn eenvoudig te bereiden, wat je goed kunt gebruiken op drukke momenten. Wissel je graag af in de smaak van je koffie? Dat kan perfect met de cups, die er in meerdere soorten te vinden zijn. Ga het ene moment voor espresso, en de keer daarop juist weer voor de smaak van cappuccino. Mmm…

Brainstormsessie houden

Om weer op ideeën te komen, kan een brainstorm je op weg helpen. Dit kun je met anderen doen, bijvoorbeeld je collega’s. Zeker als je merkt dat meerdere mensen in een creatieve dip zitten, is dat slim. Maar ook in je eentje kun je een brainstormsessie houden! Breng dan zelf je gedachten op gang en verzin het ene na het andere idee. Het werkt om je kritische gedachtes los te laten. Bij een brainstorm mag je juist alles op tafel gooien wat er maar in je opkomt. Er is geen goed of fout! Schrijf het op, op papier of in een digitale tekst-editor. Er zijn ook speciale programma’s om je brainstorm ideeën in op te schrijven. Pas na het brainstormen neem je de tijd om de beste ideeën eruit te filteren. Die neem je mee. En de ideeën die toch niet zo geschikt zijn, laat je gewoon weer varen. Veel goede plannen zijn tijdens een brainstormsessie ontstaan! Juist door zo snel na te denken over een thema en gewoon maar alles te noteren, kom je onverwacht op een idee dat perfect blijkt te werken.

Inspiratie opzoeken

Je hoeft het wiel natuurlijk niet altijd opnieuw uit te vinden. Ga ook op zoek naar inspiratie! En inspiratie kun je overal vinden. Tijdens een wandeling in de buitenlucht bijvoorbeeld, zoals je in de eerste tip al leest. Maar je kunt ook boeken of tijdschriften bekijken. Of online browsen naar voorbeelden. Waar het ook over gaat! Een voorbeeld ter illustratie: stel dat je een recept wilt maken met een specifiek ingrediënt. Dan kun je gewoon opzoeken welke recepten er allemaal al bestaan, waarin dit ingrediënt de hoofdrol speelt. Ook in je werk kun je dit prima gebruiken. Zelfs als je niet precies vindt wat je zoekt, kun je alsnog al geprikkeld zijn om zelf weer tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Nuttig is het dus zeker om gewoon eens rond te kijken!

© Pexels.com

Andere omgeving

Tot slot: ook een andere omgeving kan je creativiteit weer een boost geven. Ga eens op een andere plek werken. Dit kun je thuis doen, maar ook op je werk. Wissel bijvoorbeeld eens van bureau met je collega. Of ga een paar uur in de kantine werken. Heb je een thuiswerkdag? Neem plaats in een andere kamer. Of nog beter: ga de deur uit, en werk bijvoorbeeld een dagje in de horeca of in de bibliotheek. Zo bruis je straks weer van de ideeën!

Je creativiteit kun je op allerlei manieren prikkelen. Probeer vooral uit wat voor jou werkt. Of een korte pauze nu al genoeg is, of je toch behoefte hebt aan een grotere verandering zoals een (tijdelijke) nieuwe werkplek. Welke tip spreekt jou aan?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *