Lifestyle & Interieur

Kunstgras fleurt alles op

Heeft u een leuke voor of achtertuin, maar geen groene vingers? Kunstgras kopen is de manier om uw tuin op te fleuren, zonder dat u veel tijd nodig heeft voor onderhoud. Het lijkt net op een echte grasmat, maar eigenlijk is het gewoon een soort plastic. Om precies te zijn, is kunstgras gemaakt van polyethyleen. Kunstgras is perfect voor de mensen die graag een mooie grasmat zouden willen hebben, maar echt gras niet kunnen onderhouden.

© Pexels.com

Elk oppervlak

Kunstgras kan gebruikt worden op elk oppervlak. Het is perfect voor in uw tuin, op uw balkon of op uw terras. In de tuin is het vooral handig als u geen zin, tijd of mogelijkheid heeft om het gras te onderhouden. Kunstgras hoeft niet onderhouden te worden, dus dan is dat de perfecte oplossing. Voor op een balkon of op het terras is het vooral heel handig omdat daar geen gras kan groeien, aangezien er geen aarde is om de wortels in te laten groeien. Als u dan toch nog gras wilt, kan u kiezen voor kunstgras. Het ziet er leuk en gezellig uit, zeker op een balkon.

Multifunctioneel

Maar kunstgras is niet alleen leuk en gezellig, er zijn ook nog heel wat andere dingen waar kunstgras goed voor is. Allereerst is kunstgras zacht en niet zo pijnlijk om op te vallen als normaal gras. En aan kunstgras zitten geen plekken die eraf getrokken en in de mond gestopt kunnen worden. Daarom is kunstgras uitermate geschikt voor kinderen. Ook kunnen er geen gaten gegraven worden in kunstgras, dus is kunstgras ook zeer diervriendelijk. Ook blijft kunstgras altijd mooi. Daardoor is het ook duurzaam, want het kan heel lang mee. Het kan niet doodgaan of verbleken, in tegenstelling tot echt gras. Als u last heeft van hooikoorts of allergieën, dan is kunstgras ook perfect, omdat kunstgras geen pollen afgeeft, en gras doet dat wel, wat vervelende niesbuien en andere nare klachten kan veroorzaken.

© Pexels.com

Gebruik

Waar gebruik je kunstgras nou eigenlijk precies voor? Allereerst kan je kunstgras natuurlijk heel goed gebruiken voor de gezelligheid en de schoonheid van een mooie grasmat, waar u misschien al heel lang van droomde, bijvoorbeeld om heerlijk op de grond te liggen en naar de sterren kijken, of juist met je zonnebril op uw kinderen observeren terwijl ze aan het spelen zijn. Kunstgras ligt heerlijk, dus het is perfect om een poosje lekker te luieren. Ook kan het gebruikt worden als opfleuring van een (klein) balkon, waar tegels heel vaak niet gelegd kunnen worden. Om uw balkon toch een beetje als een tuin er uit te laten zien, kunt u een kunstgrasmat neerleggen. Ook is kunstgras perfect voor kinderen of huisdieren om lekker op te spelen, achter elkaar aan te rennen en te stoeien (wat kinderen graag doen). En iets anders, waar veel mensen waarschijnlijk niet aan denken, kunstgras kan heel leuk gebruikt worden om mee te knutselen op scholen, bijvoorbeeld voor het maken van kijkdozen. Dat is sowieso iets wat kinderen helemaal geweldig vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *