Lifestyle & Interieur

Buiten zijn is gezond: 3 tips hoe je je ieder seizoen kunt begeven in de tuin

We weten allemaal dat het gezond is voor ons lichaam om genoeg tijd buiten door te brengen. De buitenlucht kan namelijk ons humeur oppeppen, je krijgt vitamine D binnen en de lucht buiten is schoon. Het is daarom belangrijk om waar nodig jouw tijd buitenshuis te spenderen om zelf de voordelen ervan te ontdekken. In dat geval kun jij jouw tuin voor elk seizoen geschikt maken, zodat jij je hier het hele jaar door kunt begeven: wij hebben daarvoor een aantal tips voor je op een rij gezet.

© Pexels.com

Tip 1. Een overkapping in de tuin

Dé ideale manier om zowel in de zomer als in de winter te kunnen relaxen in de tuin, is door middel van een overkapping. In de winter kan de overkapping voor een beschut en warm plekje zorgen – vooral wanneer je een heater of een houtkachel in de overkapping laat plaatsen. In de zomer kan de overkapping juist voor een schaduwrijke zitplek zorgen. Toch kan de overkapping op den duur in de zomer wel aardig warm worden. Om te voorkomen dat je in de zomer liever de overkapping vermijdt, kun je kiezen voor een speciale zonwering overkapping. Dit is een zonwering die bovenaan de overkapping wordt bevestigd. Hiermee kun je zelf de lichtinval bepalen en dus ook hoeveel zon er binnenkomt. Meer hierover lees je op Terrasplisse.nl.

Tip 2. Bomen en planten

Een goede tip is om jouw tuin te verrijken met bomen en planten. Deze groene vrienden zorgen er niet alleen voor dat jouw tuin gezellig en levendig aanvoelt, het heeft ook veel voordelen gedurende het jaar. Zo zorgen de planten er in de zomer voor dat er schaduwplekjes worden gecreëerd, waardoor de tuin minder heet aanvoelt. Anderzijds hebben bomen en planten ook in de herfst en winter wat te bieden. Zo kun je de vogels in deze seizoenen voorzien van voedsel of een schuilplekje. Bovendien is het natuurlijk ontzettend leuk om verschillende vogels te spotten in de tuin. Redenen genoeg dus om jouw tuin te voorzien van bomen en planten.

© Pexels.com

Tip 3. Waterpret

In de zomer lekker afkoelen in het zwembad of in de jacuzzi, terwijl je in de winter lekker kunt onderdompelen in warm water: het klinkt als muziek in de oren. Een zwembad of een jacuzzi in de tuin is een heerlijke oplossing om het hele jaar door te kunnen relaxen in jouw tuin én je dus te kunnen begeven in de buitenlucht. Dat wordt genieten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *