Beauty & Fashion

De vijf ultieme tips voor een mooie en gezonde bos haar

Of je nu een bos krullend haar, een stoer kort kapsel of halflang haar met laagjes hebt, haarverzorging is heel belangrijk. Voor de optimale verzorging spelen er verschillende factoren een rol. Ben jij nog niet op de hoogte van alle tips en tricks met betrekking tot het haar? Lees dan snel verder voor vijf haarverzorging tips die je gelijk kan toepassen voor een mooie en gezonde bos haar!

© Pexels.com

Breng regelmatig een bezoek aan de kapper

Wil jij genieten van gezond en vol haar? Ga dan met enige regelmaat naar de kapper, bijvoorbeeld Hair & Looks. Zo voorkom je dat je te veel gespleten haarpunten krijgt en je haar er ongezond uit gaat zien. Geadviseerd wordt om elke twee tot drie maanden een bezoek te brengen aan de kapper. Hoe vaak je precies gaat, is afhankelijk van de lengte en de gezondheid van je haar.

Voorkom vettig en droog haar

Was je haar niet te vaak. Dit zorgt er namelijk voor dat de talgproductie van je hoofdhuid toeneemt. Het resultaat hiervan is dat je al snel met vettig haar rondloopt. Daarnaast zal je merken dat je haren ook sneller uitdrogen. Dit komt door de agressieve middelen die in shampoo zitten. Laat daarom een paar dagen tussen het haren wassen in zitten en creëer een nieuwe haarroutine.

Schaf de juiste borstel of kam aan

Wist je dat je de kans op beschadiging aan het haar vergroot door het gebruiken van een verkeerde kam of borstel? Let er daarom op dat je een grove kam aanschaft of een borstel die flexibele punten heeft met bolletjes erop. Hierdoor is de kans op beschadigingen klein. Daarnaast kan je het beste na het douchen je haar eerst doorkammen met je handen. Begin altijd met borstelen of kammen aan de haaruiteinden, werk dan langzaam omhoog.

Gezond haar begint van binnenuit

Een gezonde bos haar is mede te danken aan gezonde voeding en het drinken van veel water. Drink je gedurende de dag anderhalf tot twee liter water, dan zal je merken dat dit voor een natuurlijke glans zorgt. Dit is niet zonder reden: je haren bestaan namelijk voor maar liefst 25 procent uit water. Ook gezonde en gevarieerde voeding draagt bij aan mooi en sterk haar.

© Pexels.com

Het gebruik van haaraccessoires

Tot slot zijn er verschillende soorten haaraccessoires die schade kunnen aanbrengen aan je haar. Denk bijvoorbeeld aan een te strak elastiekje. Dit kan ervoor zorgen dat je haren afbreken. Een betere keuze is een haarclip of spiraalelastiek. Als je je haar wat vaker vast draagt, in een staart, knot of vlecht, zal je haar ook minder snel beschadigen. Het schuurt dan minder langs verschillende oppervlakken. Ook zal het niet gaan klitten als er een harde wind staat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *