Gezond & Wel

Verwen je huid met 100% natuurlijke pure shea butter

De voordelen van shea butter

Pure Shea butter is een fijne, zachte boter waar je je huid heel blij mee kan maken. De boter wordt gemaakt in Afrika en wordt gewonnen uit de noten van de shea boom. De boter is ivoorwit of gebroken wit van kleur en zit vol met vitamines en vetzuren. De consistentie maakt het heel eenvoudig om de boter op je huid aan te brengen. De warmte van je huid doet de boter smelten en zo kan je de boter heel gemakkelijk over je huid verspreiden. Wil je meer weten over de voordelen van deze fijne boter? Lees dan vooral verder.

© Pixabay.com

Werkt hydraterend

De shea butter werkt enorm hydraterend. Dit heeft de boter vooral te danken aan het linolzuur, oliezuur, stearinezuur en palmitinezuur die ze bevat. De boter is dus enorm geschikt voor een droge huid, maar ook een gemengde of olie achtige huid kan baat hebben bij de boter. In de winter is het extra belangrijk je huid goed te hydrateren en komt shea boter dus extra goed van pas. Ook in de zomer kan je blijven genieten van de boter omdat ook op hete dagen een goede hydratatie essentieel is voor je huid. Zo kan je de boter ook gebruiken als een fijne aftersun na een dagje zonnen.

Bevordert antioxidatie

Shea butter bevat een grote hoeveelheid aan vitamine A en E. Vitamine A en E bevorderen de antioxidatie in je huid. Zo gaat de shea butter veroudering tegen en beschermt de boter je huid tegen vrije radicalen. Zo blijft je huid jong en stralend en krijgt je huid de vitamines binnen die ze nodig heeft.

Helpt bij aanmaken gezonde nieuwe cellen

Door de hydratatie en antioxidatie die de boter in gang zet, helpt de boter je huid om nieuwe gezonde cellen te produceren. Zo zorgt de shea butter voor een betere vochtbalans op je huid oppervlakte en zo liggen er minder dode huidcellen op de huid wat celgeneratie gemakkelijker maakt. Zo houdt shea butter je huid jonger en mooier.

© Pixabay.com

Geschikt voor je hele lichaam

Shea butter kan je over je hele lichaam gebruiken. Zo kan je shea butter ook op je gezicht smeren. Smeer eerst een beetje op je gezicht en zie hoe de huid op je gezicht reageert op de boter. Als je huid snel vettig wordt kan de shea butter op je gezicht wellicht iets te hydraterend zijn en dus niet optimaal werken. Wel kan je shea butter altijd op de rest van je lichaam smeren. Zo kan je na een warme douche jezelf heerlijk insmeren met shea butter en ontspannen je bed in gaan.

Goede basis voor crèmes

Je kan shea butter goed als basis gebruiken als je graag je eigen home made crème wil maken. Je kan de butter combineren met een fijne olie, zoals bijvoorbeeld jojoba olie en een heerlijke essential olie voor een fijne geur. Zo vormt de boter door haar fijne structuur een goede basis en krijg je door de boter in je crèmes te gebruiken de stoffen op je huid binnen die je nodig hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *