Gezond & Wel

Hoe je snel je gezondheid een boost kan geven

Gezond zijn is iets wat we allemaal willen. Maar soms kan het moeilijk zijn om gezondheidsdoelen te bereiken, vooral als je het gevoel hebt dat je daar veel tijd en moeite voor moet investeren. Gelukkig zijn er manieren om snel je gezondheid een boost te geven, zonder dat je je hele leven hoeft om te gooien. Want laten we eerlijk zijn, we willen toch allemaal graag in het weekend een keer iets extra’s kunnen eten? Gelukkig hoeft dit ook geen enkel probleem te zijn, mits je er maar voor zorgt dat de rest in balans is. Speciaal daarom hebben we een aantal tips, die ervoor kunnen zorgen dat je je gezondheid snel een boost kunt geven.

© Pexels.com

Gezonde voeding

Gezonde voeding is een essentieel onderdeel voor wanneer jij je gezondheid een boost wilt geven. Je kent het vast wel, wanneer je regelmatig suiker eet, je te maken krijgt met de welbekende ‘dipjes’. Nu is dat een keer niet zo erg, maar wanneer je dit continu blijven aanvullen met nieuw suiker, dan wordt dit op een gegeven moment een soort van verslaving. Belangrijk is dus om te zorgen voor een gezond en ook gevarieerd eetpatroon. Hoeveel voor jou gezond is, hangt natuurlijk af van je gewicht en wat je doelen zijn. Wil je alleen gezonder eten, dan zal je prima op hetzelfde aantal kcal per dag kunnen blijven zitten. Wil je afvallen, dan zal je hier zo’n 300 tot 500 calorieën onder moeten gaan zitten. Vind je het lastig om een gezond voedingsschema samen te stellen? Dan kun je dit natuurlijk ook laten doen door een diëtist

Kies voor een sapkuur

Wanneer je gezonder wilt leven en je gezondheid direct een flinke boost wilt geven, is een sapkuur de perfecte manier om dit te kunnen doen. Tijdens een sapkuur drink je alleen maar verse groente- en fruitsappen, wat kan helpen om je lichaam te ontgiften en je immuunsysteem te versterken. Sapkuren zijn populair geworden vanwege hun vermogen om snel gewicht te verliezen, maar ze kunnen ook andere voordelen hebben. Door alleen maar sap te drinken, krijgt je spijsverteringssysteem even ‘rust’, waardoor het zich kan herstellen en je meer energie krijgt. Tevens verdrijf het alle giftige stoffen uit het lichaam, waardoor je als het ware weer ‘schoon’ bent.

© Pexels.com

Beweging

Onlosmakelijk verboden met een gezonde levensstijl, is natuurlijk beweging. Niet voor niets is het advies daarom dus ook om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je hoofd leegmaakt, maar draagt ook bij aan het versterken van je immuunsysteem en uiteraard zorgt het ervoor dat je spieren en gewrichten soepel blijven en versterken. Let er wel op dat een rondje fietsen op de E-bike niet tot deze vorm van beweging hoort, mits je de trapondersteuning natuurlijk even uitzet. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere avond een stuk te gaan wandelen. Je hoeft deze 30 minuten namelijk niet achter elkaar te bewegen, verdeeld in 2 keer een kwartiere mag natuurlijk ook.© Pexels.comOnlosmakelijk verboden met een gezonde levensstijl, is natuurlijk beweging. Niet voor niets is het advies daarom dus ook om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je hoofd leegmaakt, maar draagt ook bij aan het versterken van je immuunsysteem en uiteraard zorgt het ervoor dat je spieren en gewrichten soepel blijven en versterken. Let er wel op dat een rondje fietsen op de E-bike niet tot deze vorm van beweging hoort, mits je de trapondersteuning natuurlijk even uitzet. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere avond een stuk te gaan wandelen. Je hoeft deze 30 minuten namelijk niet achter elkaar te bewegen, verdeeld in 2 keer een kwartiere mag natuurlijk ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *