Gezond & Wel

Weten wat je wilt – 5 Tips voor het volgen van je intuïtie

Het leven zit vol met keuzes en mogelijkheden, en het soms toch best wel overweldigend worden om te besluiten wat je nu écht wilt in het leven. Idealiter volg je je intuïtie, dat iinnerlijke gevoel of ‘onderbuikgevoel’ dat vaak optreedt zonder bewuste redenering. Het is een krachtige manier om je ware pad te vinden, maar hoe doe je dat nu precies? Met deze vijf tips leer je hoe je jouw innerlijke stem kunt horen en doelen voor jezelf kunt stellen die echt resoneren met wie je bent.

© Pexels.com

1. Luister naar je innerlijke stem

Je intuïtie is als een zachte stem binnenin, die bij veel te veel mensen helaas vaak overschreeuwd wordt door het lawaai van de dagelijkse beslommeringen. Het is aan jou om rust te pakken, dus neem de tijd om stil te zijn, te mediteren of gewoon rustig na te denken. Zo kun je meer in contact komen met je intuïtieve gevoelens en gedachten.

2. Wees eerlijk tegen jezelf

Eerlijkheid is de sleutel tot zelfkennis. Stel jezelf de vraag: “Doe ik dit echt omdat ik het wil, of omdat het van mij verwacht wordt?” Wees eerlijk over je motivaties, om zo beslissingen te nemen die meer in lijn zijn met je persoonlijke waarden en verlangens.

3. Experimenteer en ontdek

Soms weet je pas wat je wilt nadat je verschillende dingen hebt geprobeerd. De weg naar Rome was immers ook nog in één dag gebouwd. Dus, sta open voor nieuwe ervaringen en voel vrij om te experimenteren met verschillende activiteiten, hobby’s of carrièrepaden. Dit proces van ontdekking is voor veel mensen onmisbaar om hun ware passies te vinden.

4. Visualiseer je doelen

Maak gebruik van de kracht van visualisatie om doelen stellen voor jezelf helder te krijgen. Stel je voor hoe je leven eruit zou zien als je jouw dromen en verlangens volgt. Wat doe je? Met wie ben je? Hoe voel je je? Deze oefening kan helpen om je intuïtie te versterken en je te richten op wat echt belangrijk voor je is.

© Pexels.com

5. Werk samen met een vitaliteitscoach

Soms heb je gewoon een beetje extra hulp nodig om je pad te vinden. En dat is helemaal niet erg. Sterker nog, tal van succesvolle mensen hebben deel van hun succes te danken aan een mentor of een behulpzaam persoon. 

Neem bijvoorbeeld een vitaliteitscoach, die je begeleidt bij het verkennen van je intuïtie en het stellen van persoonlijke doelen. Zo word je onder voorzien van de tools en technieken die je zelfbewustzijn vergroten en  helpen bij het nemen van beslissingen die goed zijn voor groei en welzijn, in zowel je persoonlijke als zakelijke leven. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *