Beauty & Fashion

Alle feiten en fabels over shampoo op een rijtje

Is dure shampoo beter dan goedkope? En kan overmatig wassen haaruitval veroorzaken? Vijf feiten en fabels over shampoo op een rijtje.

Dure shampoo is beter dan goedkope shampoo

Fabel. Natuurlijk zijn er duurdere shampoos die beter zijn dan een aantal goedkope varianten, maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Een shampoo is heel persoonsgebonden: wat voor de een als goede shampoo bestempeld wordt, kan bij de ander wel eens heel anders in de smaak vallen. We hebben allemaal verschillende haartypes en leefstijlen, dus kijk vooral naar wat jouw haar nodig heeft. Wel is aan te raden om te kiezen voor een shampoo met natuurlijke ingrediënten.

© Pexels.com

Hoe vaker jij je haar wast, hoe vetter het wordt

Feit. Als je je haar wast, verwijder je de vuile stoffen – waaronder talg – uit je haar. Als reactie hierop gaat je hoofdhuid zelf meer talg aanmaken. Dit is de natuurlijke olie die je hoofdhuid en haar gezond houdt, maar een overproductie van deze stof kan het haar juist vet maken. Hetzelfde gebeurt bij het overmatig aanraken van je haar. Hiermee verspreid je de olie juist door je haar. Probeer dus niet te vaak je haar te wassen en aan te raken.

Bepaalde ingrediënten in shampoo kunnen schadelijk zijn voor je haar

Feit. Sommige shampoos kunnen ingrediënten bevatten waar je haar niet heel blij van wordt. Zo zorgt Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) bijvoorbeeld voor het schuimende effect, maar deze reiniger is zó krachtig dat het soms ook de natuurlijke beschermlaag van je haar kan wegwassen. Ook parabenen en siliconen kunnen schadelijk zijn voor je haar. Let dus goed op de ingrediënten bij het kopen van een shampoo.

Vitamines in shampoo kunnen een gezonde haargroei bevorderen

Fabel. Vitamines zijn zeer belangrijke voedingsstoffen voor gezond haar. Zo stimuleren ze een gezonde haargroei en helpen ze daarmee haaruitval voorkomen. Maar die stoffen moeten wel inwendig worden ingenomen, aangezien de vitamines in ‘gewone’ shampoo te laag in dosering zijn om via de huid opgenomen te kunnen worden. Vitaminen moeten dus via voeding of supplementen in het lichaam worden opgenomen.

© Pexels.com

Te vaak je haar wassen kan haaruitval veroorzaken

Fabel. Het is niet zo dat je haaruitval krijgt als je je haar vaak wast. Het kan wel eerder beschadigd raken, doordat de kans bestaat dat je de natuurlijke beschermlaag aantast. Heb je van nature last van haaruitval? Probeer dan eens de Revita Shampoo. Deze shampoo gaat (vroegtijdig) haarverlies tegen en stimuleert de haargroei. En nog een pluspunt: in deze shampoo vind je geen schadelijke ingrediënten.

Op zoek naar de juiste shampoo voor jouw haar? Neem eens een kijkje in het assortiment van DS Laboratories. Je vindt hier een ruim aanbod shampoos die haargroei stimuleren en haarverlies tegengaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *