Lifestyle & Interieur

Trendy kleuren voor de woonkamer

De woonkamer gezellig en stijlvol inrichten, daar komt nogal wat bij kijken. Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden, is kleurkeuze. De juiste kleurschakeringen en tinten kiezen voor jouw woonkamer is op zich eenvoudig zolang je je aan bepaalde richtlijnen houdt. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je niet helemaal zelf kan kiezen – maar het maakt het mooi inkleuren van je woonkamer toch een stuk gemakkelijker!

Trendy kleuren voor de woonkamer
© Pixabay.com

Zo haal je het beste uit de kleuren in je woonkamer

Elke woonkamer is anders, en heeft dan ook andere vereisten op vlak van kleurkeuze. De volgende tips kunnen je helpen om daar het beste uit te halen, en je interieur zoveel gezelliger te maken:

1. Houdt het complementair

Eerst en vooral is het belangrijk om kleuren te kiezen die een beetje bij elkaar passen. En dat wil niet zeggen dat je de muren, het plafond en de vloer van je living in verschillende gradaties blauw moet hebben. Het kan ook betekenen dat je verschillende kleuren kiest die elkaar aanvullen, zoals beige met bruin of zelfs zwart tegenover wit. Op die manier creëer je een natuurlijk contrast, zonder daardoor de uniformiteit van de ruimte teniet te doen!

2. Leuke kleuraccentjes kunnen altijd

Hoewel één kleurenpalet kiezen, of kleuren die op elkaar aansluiten, een goed idee is, hoef je daarom nog niet voor een saaie woonkamer te kiezen. Je kan het bestaande kleurenpalet in je woonkamer altijd aanvullen met leuke accentjes. Dat kan in de vorm van decoratie in een opvallend kleurtje of bijvoorbeeld verlichting en meubelstukken die meteen de aandacht trekken. Op die manier blijft je woonkamer er stijlvol uitzien, maar wordt het ook niet saai!

Trendy kleuren voor de woonkame
© Pixabay.com

3. Volg de laatste trends

Je kiest vanzelfsprekend helemaal zelf welke kleuren je gebruikt om je woonkamer op te fleuren – maar het kan nooit kwaad om meer te lezen over de huidige trends. Wie weet kom je kleurencombinaties tegen waar je zelf nooit was opgekomen, maar die je wel mooi vindt om in je interieur te verwerken. Op het internet of in magazines vind je ongetwijfeld meer dan genoeg voorbeelden, tips en mogelijkheden. Probeer er eens een paar uit, en voor je het weet ziet je woonkamer er meteen kleurrijker uit!

4. Onderschat het belang van licht niet

Ten slotte is het ook belangrijk om rekening te houden met licht en natuurlijke lichtinval in de woonkamer. Misschien vraag je je af wat dat precies met kleur te maken heeft? Op zich niet veel, maar dankzij voldoende licht komen de kleuren die je in de woonkamer gebruikt wél beter tot hun recht. Of je er nu voor kiest om je rolluiken iets verder naar boven te doen of gewoon extra felle en stijlvolle lampen te installeren – méér licht zorgt ook voor mooiere kleuren!

Er zijn vanzelfsprekend oneindig veel manieren om je woonkamer prachtig af te werken met trendy kleuren. Bovenstaande tips zijn in elk geval al een goed begin en zullen je helpen om je interieur in géén tijd een extra dimensie te geven!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ceramicavloeren zegt:

    Handige tips! Ik vind het vooral lastig om de laatste trends te volgen, omdat de trends zich voor mijn gevoel in een raptempo opvolgen. Tegenwoordig zie ik bijvoorbeeld steeds meer dat mensen kiezen voor keramische tegels. Terwijl ik nog een houtenvloer heb gecombineerd met donkere kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *