Beauty & Fashion

Een ‘stap-proof’ make up look

We mogen langzaamaan weer lekker op stap! De kroegen gaan steeds verder en langer open, de festivals komen er weer aan en de clubs mogen voorzichtig ook hun deuren weer openen. Dat betekent ook dat we ons weer lekker mogen gaan opmaken voor de stapavondjes, het uitgaan en de festivals met de gepaste Make-up. Maar waar begin je en waar moet je op letten? In dit artikel geven wij je tips voor een makkelijke en ‘stap-proof’ make-uplook.

© Pixabay.com

Stap 1: Een goed begin is het halve werk

Begin met een schone huid en breng hierop een goede primer aan. primer zorgt ervoor dat je huid mooi egaal wordt én zorgt ervoor dat alle make up die er nog op komt, goed blijft zitten. Tijdens het stappen kan het nog al eens voorkomen dat je gaat zweten. je kunt er dus ook voor kiezen om de volgende stap, de foundation, achterwege te laten. Mocht je je huid dan toch een beetje egaler willen hebben, kun je met concealer ook al heel ver komen. Hierdoor voorkom je dat de foundation helemaal gaat uitlopen, maar heb je toch een mooie, egale huid. Poeder de concealer (of de foundation als je dat alsnog doet) goed af. De poeder kan het eventuele zweet een beetje opnemen, waardoor je langer met de look kan doen.

Stap 2: Shapen

Om in de club of op een festival nóg meer te flaneren, kun je bronzing poeder, blush en highlighter gebruiken om je gezicht te shapen. Gebruik blush op de appeltjes van je wangen, bronzing powder op de jukbeenderen, kaaklijn en op je slapen en gebruik de highlighter net boven de jukbeenderen, op de neus en onder de wenkbrauwen. Hierdoor poeder je het gezicht nog verder af, waardoor vocht nog beter kan worden opgenomen.

Stap 3: De wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn je gezicht; ze vormen je mimiek en uitstraling. Maak je wenkbrauwen op zoals je gewoonlijk doet. Dit kan met een wenkbrauwpoeder, wenkbrauwgel of speciale wenkbrauwpotloden en -pennen.

© Pixabay.com

Stap 4: Een statement maken

Ga je voor felgekleurde lippen die opvallen en breng je liever alle aandacht naar je ogen? Én felle lippen én stevig opgemaakte ogen zijn vaak een no-go, omdat het een beetje teveel van het goede is. Kies dus liever voor óf je ogen, óf je lippen. bedenk wel dat je tijdens het stappen lekker wat gaat drinken, waardoor je lippenstift er mogelijk af zou kunnen gaan. Ons advies: maak van je ogen een échte aandachtstrekker door ze prachtig op te maken. Gebruik hierbij wederom eerst een primer, zodat de oogschaduw goed blijft zitten. De rest is aan jou; ga je voor een smokey eye bijvoorbeeld? Of kies je liever voor wat neutralere kleuren waarmee je je ogen voor zichzelf laat spreken. Ga tenslotte voor een lekker goede wimper met false lashes en mascara, om de ogen helemaal af te maken.

Stap 5: Finishing touch

Om ervoor te zorgen dat alle make up de hele avond goed blijft zitten, gebruik je een setting spray over het gehele gezicht. Zorg ervoor dat je wat losse poeder meeneemt, dat je je look gedurende de avond bij kunt werken. Je wilt immers niet als een glimmende discobol door de club 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *